Tip voor dagelijks journallen
20 oktober 2021 

Tip voor dagelijks journallen

Zoals het voor alles geldt, is het behouden van dat wat goed voor je werkt. Herhaling is dan de kunst. Tot op de dag van vandaag houd ik dagelijks een ‘Dankbaarheidsjournal’ bij. Vaak blader ik door mijn oude ‘Dankbaarheidsjournals’ en lees dan terug over mijn reis van de afgelopen jaren. Wonderlijke dingen zijn er gebeurd, kan ik je vertellen. Hierbij is dus de truc dat je dankbaarheid blijft voelen. De aanhouder wint! Waarom zou je het opgeven als het zo goed voelt en het positieve dingen voor je brengt?

De kracht van dankbaarheid praktiseren

10 Jaar lang, of liever je hele leven, dagelijks een ‘Dankbaarheidsjournal’ volhouden, serieus? Ja, serieus, mijn onderste boekenplank van de boekenkast in de slaapkamer puilt uit! Kun je je voorstellen hoe mijn leven nu is? Nu ik een boekenplank vol heb gepend over hoe dankbaar ik ben voor mijn liefdespartner Perdiep, mijn kids, een goede gezondheid, mijn groeiende veerkracht, mijn familie en vrienden, al het geld en overvloed? Magisch mooi! En wat mag dit dan wel kosten, denk je misschien nu? Nou, een simpele journal, dagelijks 10 minuten in de vroege ochtend en de discipline om het vol te houden.

Of ik dan nooit meer te maken heb met een dipje her en der? Of heb ik hiermee mijzelf immuun gemaakt voor crises. Nope!

Net als jou ben en blijf ik een mens met emoties, maar mijn keuze om mijn leven te ervaren is door dankbaarheid wezenlijk veranderd. Waardoor ik mij nu bewust ben van mijn verantwoordelijkheid en invloed op hoe ik de keuze kan blijven maken voor mijn geluk, in welke situatie dan ook.

Vind je deze blog fijn! Laat het mij dan weten, want dan heb ik binnenkort nog meer tips & tricks voor je!

Liefs, Bindia

Hypnotherapeut & coach

Over de schrijver
Bindia Ramcharan brengt kennis, kunde, wijsheid en liefde samen in al haar werk. Ze draagt de visie dat persoonlijke ontwikkeling & persoonlijke leiderschap onlosmakelijk verbonden zijn, en samen zorgen ze voor jouw groei. En dat wanneer jij kiest voor jouw geluk, je daarmee geluk voor de hele wereld creëert. Hoe meer jij verdiept in je geluk en welzijn, hoe beter het op alle vlakken in het leven gaat. Inmiddels heeft ze meer dan 20+ jaar werkervaring met psychosociale groei. In haar onderneming brengt zij haar zakelijke kennis & kunde op een praktische en gefocuste manier tot leven. Met passie ondersteunt ze jou bij je persoonlijke, zakelijke en carrière-groei. Verder is ze geboeid door compassie, liefde & verbinding, lezen van boeken en bewustzijnsontwikkeling (yoga & meditatie).
Reactie plaatsen

Vond je mijn blog interessant? En ben je benieuwd of ik jou kan helpen? Plan dan nu vrijblijvend een kennismaking met mij. 

Plan een vrijblijvende kennismakingsgesprek met mij!

Wil jij persoonlijke groei door duurzame oplossingen? Plan dan nu je gesprek met mij.

Ik geef toestemming om extra tips te ontvangen en op de hoogte te blijven van het aanbod.
Vergeving