4 Tips voor de beste coach voor jou
1 min. leestijd

4 Tips voor de beste coach voor jou

Heb je hulp nodig van een coach bij een persoonlijke probleem? En vraag jij je af hoe je nu een coach vindt die bij jou past?

Als je googlet vind je tientallen coaches, als het er al niet meer zijn. Door de bomen zie je het bos niet meer en stel je misschien zo je hulpvraag uit?

Ik deel graag een  4 tips met jou, die voor mij erg waardevol bleken toen ik met een coach aan de slag ging.

  1. Wat is zijn of haar expertise? Hiermee bedoel ik of de coach zich bijvoorbeeld heeft geschoold of verdiept in het helpen oplossen van een vraagstuk waar ik actueel mee worstel?
  2. Besluit wat je hulpvraag is en waar jij hulp bij wilt. Vaak staat een probleem niet op zichzelf. Dat maak ook dat een oplossing niet voor handen ligt. En dat je een professional nodig hebt om met jou de verschillende invalshoeken te bekijken. Voordat je besluit met een coach in zee te gaan, kun je vragen of deze een kennismaking of intake aanbiedt.
  3. Ga bij jezelf na, en schijf het op als je wilt, wat je al hebt gedaan om het probleem op te lossen. Wat heb je al geprobeerd? Wie heb je al om advies gevraagd?
  4. Voel goed bij jezelf na of er een klik is tussen de coach en jou. Uit meer wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat een goede verstandhouding tussen cliënt en therapeut een voorspeller is van de behandeling. Hoe fijner het contact is tussen de cliënt en de therapeut, hoe beter het resultaat van de behandeling. Lees hier twee voorbeelden van wetenschappelijk onderzoeken waaruit dit blijkt.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25805118/

https://acamh.onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1111/camh.12172.

Bij coaching is dit vergelijkbaar. Kies een coach bij wie jij je prettig en veilig vind.

Ik hoop dat deze tips jou gaan helpen bij jouw zoektocht voor het vinden van een coach.

Voor mij is heeft het laatste punt, het hebben van een positief gevoel bij de coach, tot ontzettend goede resultaten geleid. Daarom bied ik jou ook vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan. Een gesprek waar ik je een luisterend oor bied, er ruimte is voor praktische vragen, maar waarin we vooral stil staan bij stil staan of ik voor jouw en mijn gevoel jou verder zal kunnen helpen of niet.

Heb je nu zoiets van, dat je dit wel ziet zitten, plan dan een kennismakingsgesprek via deze website aan.

Ik hoop dat mijn blog je heeft geinspireerd.

 Haal jij het beste uit jouw leven? Of ben je je juist aan het worstelen?  

Gaat het allemaal op rolletjes? Super! Ik wens je al het goeds en ik hoop dat je anderen ook inspireert. Loopt het leven niet zoals jij wilt? En zou je graag met iemand willen sparren over de veranderingen die jij voor jezelf wenst? Dan ben ik beschikbaar voor jou.

Aan het strugglen met je persoonlijke problemen? 

En wil je een hier een effectieve oplossing voor vinden, maar weet je niet goed wat dat kan zijn? In Impressie-Empowersessie bied ik jou als een proessional een luisternd oor. Dat in de eerste instantie. Mocht je ook graag mijn deskundige advies willen en informatie willen over mijn aanbod dan zal ik je ook daarover infromeren. 

Ready het investeren in jezelf? 

Dit gesprek is gratis voor jou en vrijblijvend voor ons beide!

Ik geef toestemming om extra tips te ontvangen en op de hoogte te blijven van het aanbod.
Vergeving