4 Tips voor de beste coach voor jou
24 december 2021 

4 Tips voor de beste coach voor jou

Heb je hulp nodig van een coach bij een persoonlijke probleem? En vraag jij je af hoe je nu een coach vindt die bij jou past?

Als je googlet vind je tientallen coaches, als het er al niet meer zijn. Door de bomen zie je het bos niet meer en stel je misschien zo je hulpvraag uit?

Ik deel graag een  4 tips met jou, die voor mij erg waardevol bleken toen ik met een coach aan de slag ging.

  1. Wat is zijn of haar expertise? Hiermee bedoel ik of de coach zich bijvoorbeeld heeft geschoold of verdiept in het helpen oplossen van een vraagstuk waar ik actueel mee worstel?
  2. Besluit wat je hulpvraag is en waar jij hulp bij wilt. Vaak staat een probleem niet op zichzelf. Dat maak ook dat een oplossing niet voor handen ligt. En dat je een professional nodig hebt om met jou de verschillende invalshoeken te bekijken. Voordat je besluit met een coach in zee te gaan, kun je vragen of deze een kennismaking of intake aanbiedt.
  3. Ga bij jezelf na, en schijf het op als je wilt, wat je al hebt gedaan om het probleem op te lossen. Wat heb je al geprobeerd? Wie heb je al om advies gevraagd?
  4. Voel goed bij jezelf na of er een klik is tussen de coach en jou. Uit meer wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat een goede verstandhouding tussen cliënt en therapeut een voorspeller is van de behandeling. Hoe fijner het contact is tussen de cliënt en de therapeut, hoe beter het resultaat van de behandeling. Lees hier twee voorbeelden van wetenschappelijk onderzoeken waaruit dit blijkt.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25805118/

https://acamh.onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1111/camh.12172.

Bij coaching is dit vergelijkbaar. Kies een coach bij wie jij je prettig en veilig vind.

Ik hoop dat deze tips jou gaan helpen bij jouw zoektocht voor het vinden van een coach.

Voor mij is heeft het laatste punt, het hebben van een positief gevoel bij de coach, tot ontzettend goede resultaten geleid. Daarom bied ik jou ook vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan. Een gesprek waar ik je een luisterend oor bied, er ruimte is voor praktische vragen, maar waarin we vooral stil staan bij stil staan of ik voor jouw en mijn gevoel jou verder zal kunnen helpen of niet.

Heb je nu zoiets van, dat je dit wel ziet zitten, plan dan een kennismakingsgesprek via deze website aan.

Over de schrijver
Bindia Ramcharan brengt kennis, kunde, wijsheid en liefde samen in al haar werk. Ze draagt de visie dat persoonlijke ontwikkeling & persoonlijke leiderschap onlosmakelijk verbonden zijn, en samen zorgen ze voor jouw groei. En dat wanneer jij kiest voor jouw geluk, je daarmee geluk voor de hele wereld creëert. Hoe meer jij verdiept in je geluk en welzijn, hoe beter het op alle vlakken in het leven gaat. Inmiddels heeft ze meer dan 20+ jaar werkervaring met psychosociale groei. In haar onderneming brengt zij haar zakelijke kennis & kunde op een praktische en gefocuste manier tot leven. Met passie ondersteunt ze jou bij je persoonlijke, zakelijke en carrière-groei. Verder is ze geboeid door compassie, liefde & verbinding, lezen van boeken en bewustzijnsontwikkeling (yoga & meditatie).
Reactie plaatsen

Vond je mijn blog interessant? En ben je benieuwd of ik jou kan helpen? Plan dan nu vrijblijvend een kennismaking met mij. 

Plan een vrijblijvende kennismakingsgesprek met mij!

Wil jij persoonlijke groei door duurzame oplossingen? Plan dan nu je gesprek met mij.

Ik geef toestemming om extra tips te ontvangen en op de hoogte te blijven van het aanbod.
Vergeving