Mijn geheime gewoonten voor superveel energie & focus
20 oktober 2021 

Mijn geheime gewoonten voor superveel energie & focus

Gebroken nachten.

Vroege ochtenden.

Supervolle dagen. 

Ik ken ze ook. Naast mijn leuke parttime baan werk ik ook nog eens voor mijn onderneming, Dagelijks Geluk!

Ik geniet van mijn professionele leven, maar het is ook een superuitdaging. Werkweken van meer 45+ uren per week. Daar ben ik comfortabel mee geraakt. 

En boven alles wat fun en uitdagend is, geef ik met alle liefde mijn prioriteit aan mijn gezin. Dat blijft toch het leukste van allemaal. 

Nu zit ik echt niet op te scheppen van: “Kijk mij eens een overvolle agenda hebben en het hoe goed mij dit afgaat”.

Integendeel er zijn tijden dat het vies is tegen gevallen. Maar ik kreeg een ontzettend waardevol inzicht van die vieze nasmaak.

Namelijk hoe ik het wel voor elkaar krijg om een flowfocus te creëren en te houden. En ook nog eens energiek te blijven.

  1. Ochtendritueel.
  2. Mediteer om je op te laden.
  3. Zelfrealisatie.

Ochtendritueel

Ik zat laatst met een klein groepje hardwerkende ondernemende vrouwen aan tafel die mij het compliment gaven over hoe ik mijn agenda organiseer en energiek blijf. Ik deelde met ze dat het in de kracht van de vroege ochtend ligt. Wanneer iedereen nog slaapt, geef ik mijzelf mijn volledige aandacht. Mijn ochtendrituelen pas ik van tijd tot tijd aan, aan mijn behoefte. Maar het ligt altijd in de lijn van zorgen voor mijn hart, mind en lijf.

Mediteer om je op te laden

Zoals de accu van mijn mobiel gedurende de dag leegloopt en ik die met alle gemak in de oplader stop, zo doe ik dat ook met mijn mind en bewustzijn. Hier gebruik ik meditatie voor. Midden op mijn dag sluit ik voor 20 minuten mijn ogen om even helemaal niets van de gedachten van de ander en mijn eigen gedachten aan te trekken. Dit is voor mij ideaal, omdat ik aan alles merk dat mijn energie opraakt. Mijn lichaam voelt suf, gedachten zijn niet meer zo scherp en de motivatie is gedaald. Tijd om verse energie te uploaden. En dat in 20 minuten!

Zelfrealisatie

In de vroege ochtend begin ik met het schrijven in mijn journal. Ik schrijf over de dingen waar ik dankbaar mee ben, de vragen die ik heb of de dingen die ik graag opgelost wil hebben. En ook een intentie. Een intentie voor inzicht in mijn gedachten, mijn gevoelens en mijn keuze om wel of niet op een bepaald manier te handelen. Zelfrealisatie zorgt ervoor dat ik dicht bij mijzelf blijf en daardoor de focus houd op zaken die voor mij belangrijk zijn.

Voilá, mijn waardevolle geheim is nu geen geheim meer. Hoeft ook niet, want het liefst zie ik iedereen iedere dag weer het beste uit zichzelf halen.

Lukt dit jou niet helemaal op eigen kracht? En zou je daar hulp bij willen? Denk dan eens over hulp door coaching. Ik help je graag verder.

Liefs, Bindia

Hypnotherapeut &coach

 

Over de schrijver
Bindia Ramcharan brengt kennis, kunde, wijsheid en liefde samen in al haar werk. Ze draagt de visie dat persoonlijke ontwikkeling & persoonlijke leiderschap onlosmakelijk verbonden zijn, en samen zorgen ze voor jouw groei. En dat wanneer jij kiest voor jouw geluk, je daarmee geluk voor de hele wereld creëert. Hoe meer jij verdiept in je geluk en welzijn, hoe beter het op alle vlakken in het leven gaat. Inmiddels heeft ze meer dan 20+ jaar werkervaring met psychosociale groei. In haar onderneming brengt zij haar zakelijke kennis & kunde op een praktische en gefocuste manier tot leven. Met passie ondersteunt ze jou bij je persoonlijke, zakelijke en carrière-groei. Verder is ze geboeid door compassie, liefde & verbinding, lezen van boeken en bewustzijnsontwikkeling (yoga & meditatie).
Reactie plaatsen

Vond je mijn blog interessant? En ben je benieuwd of ik jou kan helpen? Plan dan nu vrijblijvend een kennismaking met mij. 

Plan een vrijblijvende kennismakingsgesprek met mij!

Wil jij persoonlijke groei door duurzame oplossingen? Plan dan nu je gesprek met mij.

Ik geef toestemming om extra tips te ontvangen en op de hoogte te blijven van het aanbod.
Vergeving