Boeddha’s Wijsheid

Boeddha vraagt het volgende aan een leerling:

“Zou het je pijn doen als je geraakt wordt door een pijl?”

Leerling: “Ja, meester. Ik denk dat het mij pijn zou doen.”

Boeddha: “Zou het je pijn doen als je de tweede keer geraakt zou worden door een pijl?”

Leerling: “Ja, meester. Ik denk dat dat ook pijnlijk zou zijn.”

Boeddha: “Waarom is het dan zo dat wanneer je gekwetst bent, je vervolgens jezelf blijft kwellen met de gedachten over die pijn?”

Wijsheid van deze les

Jouw gedachten kunnen erg waardevol voor je zijn, maar wanneer ze negatief zijn, kunnen ze vernietigend zijn.

Daarom is het héél belangrijk dat je gedachten zoveel mogelijk positief houdt. Echter, is dit niet altijd even makkelijk. Zeker wanneer je het gevoel hebt dat jij je gedachten niet kunt beïnvloeden. En je pijnlijke situaties keer op keer naar boven haalt en jezelf blijft kwellen.

De oorzaak van negatieve gedachten kunnen diep in je onderbewustzijn verborgen liggen. Vaak herinner je ze niet eens meer bewust, waardoor je ook niet de vinger kunt leggen op wat het nu is wat je belemmert. Hierdoor kun je ook geen oplossing vinden en blijf je in een vicieuze cirkel.

Betekent het nu dat je dit maar moet accepteren, omdat de oorzaak in het verleden ligt?

En je het verleden toch niet kunt veranderen?

Nee, integendeel!

Door middel van Hypnotherapie kun je oude, negatieve belemmerende herinneringen opsporen en deze verwijderen. Hypnose is een krachtige én gemakkelijke manier om zelfs onbewuste gedachten en herinneringen die de oorzaak vormen van je negatieve gedachten en handelingen, snel en gemakkelijk op te sporen, te verwijderen en in plaats daarvan positieve gedachten te installeren in je onderbewuste.

Ben je er benieuwd naar of Hypnotherapie jou verder op weg kan helpen?

Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking met mij door mij een bericht te sturen op mail@bindia.nl.

Liefs, Bindia 

Hypnotherapeut & coach

Over de schrijver
Bindia Ramcharan brengt kennis, kunde, wijsheid en liefde samen in al haar werk. Ze draagt de visie dat persoonlijke ontwikkeling & persoonlijke leiderschap onlosmakelijk verbonden zijn, en samen zorgen ze voor jouw groei. En dat wanneer jij kiest voor jouw geluk, je daarmee geluk voor de hele wereld creëert. Hoe meer jij verdiept in je geluk en welzijn, hoe beter het op alle vlakken in het leven gaat. Inmiddels heeft ze meer dan 20+ jaar werkervaring met psychosociale groei. In haar onderneming brengt zij haar zakelijke kennis & kunde op een praktische en gefocuste manier tot leven. Met passie ondersteunt ze jou bij je persoonlijke, zakelijke en carrière-groei. Verder is ze geboeid door compassie, liefde & verbinding, lezen van boeken en bewustzijnsontwikkeling (yoga & meditatie).
Reactie plaatsen

Vond je mijn blog interessant? En ben je benieuwd of ik jou kan helpen? Plan dan nu vrijblijvend een kennismaking met mij. 

Plan een vrijblijvende kennismakingsgesprek met mij!

Wil jij persoonlijke groei door duurzame oplossingen? Plan dan nu je gesprek met mij.

Ik geef toestemming om extra tips te ontvangen en op de hoogte te blijven van het aanbod.
Vergeving