Bindia Ramcharan
Persoonlijke groei
Bindia
Persoonlijke groei
10/20/2021
1 min
0

4 Dingen waar we dankbaar voor zijn

10/20/2021
1 min
0

Eerder wierp ik een ieniemienie-vragenlijst (5 vraagjes) over waar je allemaal dankbaar voor kunt zijn mijn ‘wereldje’ in. Dat wil zeggen dat ik het postte op social media en per mail heb gevraagd om die te beantwoorden.

En wat heb ik toch ontzettend mooie antwoorden zien voorbijkomen over dankbaarheid. Omdat ik in een overvloedig land woon, merk ik wel eens dat dankbaarheid iets vanzelfsprekends is geworden. En daarmee bedoel ik, dat het mij wel eens opvalt dat dankbaarheid meer een normatieve uiting is geworden. In plaats van een emotie, die ons geluksgevoel alleen maar kan laten groeien.

Mijn dank voor het beantwoorden van mijn vragen, lieve deelnemers!

Ik kreeg ongelijk. En blijer had je mij niet kunnen maken. Want ik ben een big believer van de ‘Kracht van Dankbaarheid’ en wil hier iedereen die hiervoor openstaat “besmetten” (gesproken in de trant van de huidige situatie ;-)

De antwoorden van de deelnemers op mijn vragen over dankbaarheid zijn:

Met kop en schouders antwoorden de meeste deelnemers dat ze het meest dankbaar zijn voor hun gezondheid. Op de voet gevolgd door liefdesrelatie, gezin, familie en vrienden. Daarna volgden materiële zaken, zoals geld, huis, en overige.

Ook hebben sommigen hun visie op dankbaarheid met mij gedeeld. De vragenlijst kon anoniem worden ingevuld. Hierbij een greep uit de verschillende overtuigingen en visies op dankbaarheid:

Een deelnemer van de ieniemienie-vragenlijst:

“Wees dankbaar en blij met de kleine en simpele dingen in het leven. Wees blij en dankbaar met wat je hebt. En waardeer dat. Blijf niet treuren om wat je niet hebt. Het leven kan zo voorbij zijn dus geniet en waardeer wat er is.”

Dankjewel voor het delen van je wijze woorden, lieve anonieme deelnemer.

Een volgende deelnemer van de ieniemienie vragenlijst schreef het volgende:

“Om echte dankbaarheid te ervaren moet je flink door het stof zijn gegaan”.

Mijn reactie: ik kan mij deze visie voorstellen, omdat dankbaarheid de meest negatieve situaties kan veranderen. En in de meest negatieve situatie er altijd wel een lichtpuntje is, waar je dankbaar voor kunt zijn. Dankjewel voor het delen, lieve deelnemer!

En last but least, schreef een andere deelnemer van de ieniemienie vragenlijst mij het volgende:

“Wat een mooi thema”.

Mijn reactie: absoluut een prachtig thema, dat heel krachtig is.

En ga jij vandaag nog je gedachten laten gaan over waar jij dankbaar voor bent?

Laat je het mij weten?

Liefs, Bindia

Hypnotherapeut & coach

Reacties
Categorieën