3 Tips om je snel gelukkig te voelen!
20 oktober 2021 

3 Tips om je snel gelukkig te voelen!

Op 20 maart is het Internationale Dag van Geluk! We hebben 3 supermooie en gemakkelijke tips voor jou om jouw geluksgevoel te activeren.

Geluk heeft voor iedereen een eigen betekenis.

Maar voor de meeste mensen betekent geluk een goede gezondheid, liefdevolle relaties, een succesvolle carrière, een fijn gezin en vrijheid.

In mijn eigen gezin heeft gelukkig zijn al uiteenlopende vormen:

Sat, mijn lieve zoon van 18 jaar, kan nergens gelukkiger van worden dan uren lang gamen en eten van zijn mam.

Eeshwary, mijn mooie dochter van 14 jaar, is heerlijk vrij en ongebonden als ze buiten deur beweegt of sport.

Perdiep, mijn partner in leven en business, verliest zich maar wat graag in de honderden boeken die wij over onze hele woning hebben verspreid.

En ik, ik ben gelukkig, als mijn gezin gelukkig is. En als ik een schepje op dit geluk mag gooien, dan ga ik het liefst mediteren, yoga beoefenen, wandelen, en boeken lezen, podcast en video’s over spirituele groei bekijken en beluisteren. Ik ben dan zo in mijn Zen-gevoel. Heerlijk dit dagelijkse oplaadmoment.

Gelukkig voelen is voor mij een norm. Natuurlijk heb je momenten dat het leven je flink uitdaagt, maar alleen al in het accepteren dat het is, zoals het is, kan een gevoel van loslaten al dichtbij het gevoel van geluk komen.

Hier zijn mijn tips!

Tip 1. I love your smile

Soms ligt er druk op, maar de beste dingen in het leven zijn zo simpel als het maar kan zijn.

Lach veel, en glimlach naar anderen. Oefen dit maar eens een keer een dag, je zult opmerken dat dit één van je beste dagen ooit is.

Tip 2. Have a break, have a meditation moment

Iedere dag mediteren is een must in huize Ramcharan. Ik heb mijn kids geleerd om iedere dag te mediteren. Ik heb mediteren naast de andere overige behoeften gezet, zoals gezond eten en drinken, bewegen en voldoende slaap. Want, zoals ze iedere dag hun lichaam nodig hebben, hebben ze ook hun bewustzijn en brein nodig. Deze heeft dus net zo hard zorg en aandacht nodig.

Tip 3. Droom jezelf gelukkig

Met dromen verwijs ik naar visualiseren. Een soort dagdroom, waarbij je al je zintuigen gebruikt om je een realistische voorstelling te maken van dingen waar je nu van droomt.

Wil je het eens proberen?

Neem even de tijd! Het is je zo gegund.

En soms zijn de uitdagingen in het leven te veel van het goede. Dan kun je steun en hulp goed gebruiken, om jezelf weer in je kracht te zetten.

Denk dan eens na over ons aanbod voor hypnotherapie en coaching voor het vinden van een duurzame oplossing.

Je zult leren om uitdagingen in het leven krachtig aan te gaan. En iedere keer dat er weer een probleem opduikelt, zal jouw veerkracht groeien.

Je hoeft het niet alleen te doen. Vraag om hulp!

Liefs, Bindia

Hypnotherapeut & Coach.

Over de schrijver
Bindia Ramcharan brengt kennis, kunde, wijsheid en liefde samen in al haar werk. Ze draagt de visie dat persoonlijke ontwikkeling & persoonlijke leiderschap onlosmakelijk verbonden zijn, en samen zorgen ze voor jouw groei. En dat wanneer jij kiest voor jouw geluk, je daarmee geluk voor de hele wereld creëert. Hoe meer jij verdiept in je geluk en welzijn, hoe beter het op alle vlakken in het leven gaat. Inmiddels heeft ze meer dan 20+ jaar werkervaring met psychosociale groei. In haar onderneming brengt zij haar zakelijke kennis & kunde op een praktische en gefocuste manier tot leven. Met passie ondersteunt ze jou bij je persoonlijke, zakelijke en carrière-groei. Verder is ze geboeid door compassie, liefde & verbinding, lezen van boeken en bewustzijnsontwikkeling (yoga & meditatie).
Reactie plaatsen

Vond je mijn blog interessant? En ben je benieuwd of ik jou kan helpen? Plan dan nu vrijblijvend een kennismaking met mij. 

Plan een vrijblijvende kennismakingsgesprek met mij!

Wil jij persoonlijke groei door duurzame oplossingen? Plan dan nu je gesprek met mij.

Ik geef toestemming om extra tips te ontvangen en op de hoogte te blijven van het aanbod.
Vergeving