3 Simpele technieken om je veerkracht te vergroten
20 oktober 2021 

3 Simpele technieken om je veerkracht te vergroten

In deze uitdagende tijden kun je wel wat extra mindpower gebruiken. Dit jaar heb je niet alleen te maken met donkere, koudere en natte dagen. Maar ook nog met ‘thuis-entertainment’ met een kleine en selecte groep mensen om je heen.

Hoe ga jij zorgen dat je voldoende veerkracht hebt om quality time te organiseren? In mijn gezin heb ik geleerd dat ik de kar van ‘quality family time’ niet alleen zou moeten dragen. Dit feestje heeft alleen een kans van slagen als we allemaal ons beste been voor zetten.

Lees hier de 3 tips die mij – maar ook mijn gezin – voedt met bruisend veel energie en fun, waardoor we ons veerkrachtig en happy voelen.

Een goed rond-de-tafelgesprek

Iedere zondag lunchen we lekker samen. De lunch word door ons verzorgd en de kids zorgen voor een gezellige tafel (en het afruimen). Dit gezellige moment besteden we met elkaar door de afgelopen week te bespreken. Waar we dan het meest nieuwsgierig naar zijn, is hoe de ander zich heeft gevoeld. Thuis, op het werk of op school. Gaat en voelt alles nog goed in deze hectische tijden? Daarna informeren we elkaar kort over de invulling van de week die eraan zit te komen voor één ieder. Is er iets spannend op handen (toetsweken, inleveren schoolopdracht, klanten)? En dan het allermoeilijkste, maar het meest verbindende: de ander vragen om hulp? En de hulpvraag mag van alles zijn. Denk aan bijvoorbeeld:

Wil jij de was een keer van mij overnemen?

Extra overhoren van lesstof?

Extra knuffeltijd (ja, graag!)?

Zullen we samen warme choco doen?

Wil je een keer extra vroeg naar bed om samen alleen met elkaar te zijn?

Of, ik wil dan en dan, mijn eigen ding doen. Is dat ok?

Verhelderend om dan te horen wat de verschillende behoeften zijn van de mensen om mij heen.

Flexibiliteit

Hoe goed je dingen plant of wilt voorspellen, het gaat natuurlijk ook wel eens mis. Zucht…… Geef elkaar dan de ruimte en wees er voor elkaar. ‘Reserveer’ tijd voor elkaar en wees hier flexibel en geduldig in. Nu de thuisbasis zoveel prominente ruimte in ons leven neemt, is het goed om elkaar de ruimte te geven voor als het een keer niet volgens planning verloopt. Of totaal anders loopt dan verwacht. Wees zorgvuldig, geduldig en liefdevol elkaar.

Fun

Vraag ieder gezinslid om een activiteit te bedenken wat je kunt doen om samen plezier van te hebben. Dit hoeft echt niet veel tijd en geld te kosten. En als de kids een idee hebben, dan kun je ze helpen bij de uitvoering.

Dit hebben wij de afgelopen periode gedaan:

  • Spelletjesavond
  • Filmavond
  • Een gangendiner organiseren
  • En binnenkort staat er een (online) lachyogasessie gepland.

Liefs, Bindia

Hypnotherapeut & Coach

Over de schrijver
Bindia Ramcharan brengt kennis, kunde, wijsheid en liefde samen in al haar werk. Ze draagt de visie dat persoonlijke ontwikkeling & persoonlijke leiderschap onlosmakelijk verbonden zijn, en samen zorgen ze voor jouw groei. En dat wanneer jij kiest voor jouw geluk, je daarmee geluk voor de hele wereld creëert. Hoe meer jij verdiept in je geluk en welzijn, hoe beter het op alle vlakken in het leven gaat. Inmiddels heeft ze meer dan 20+ jaar werkervaring met psychosociale groei. In haar onderneming brengt zij haar zakelijke kennis & kunde op een praktische en gefocuste manier tot leven. Met passie ondersteunt ze jou bij je persoonlijke, zakelijke en carrière-groei. Verder is ze geboeid door compassie, liefde & verbinding, lezen van boeken en bewustzijnsontwikkeling (yoga & meditatie).
Reactie plaatsen

Vond je mijn blog interessant? En ben je benieuwd of ik jou kan helpen? Plan dan nu vrijblijvend een kennismaking met mij. 

Plan een vrijblijvende kennismakingsgesprek met mij!

Wil jij persoonlijke groei door duurzame oplossingen? Plan dan nu je gesprek met mij.

Ik geef toestemming om extra tips te ontvangen en op de hoogte te blijven van het aanbod.
Vergeving