3 Simpele technieken om je veerkracht te vergroten
1 min. leestijd

3 Simpele technieken om je veerkracht te vergroten

In deze uitdagende tijden kun je wel wat extra mindpower gebruiken. Dit jaar heb je niet alleen te maken met donkere, koudere en natte dagen. Maar ook nog met ‘thuis-entertainment’ met een kleine en selecte groep mensen om je heen.

Hoe ga jij zorgen dat je voldoende veerkracht hebt om quality time te organiseren? In mijn gezin heb ik geleerd dat ik de kar van ‘quality family time’ niet alleen zou moeten dragen. Dit feestje heeft alleen een kans van slagen als we allemaal ons beste been voor zetten.

Lees hier de 3 tips die mij – maar ook mijn gezin – voedt met bruisend veel energie en fun, waardoor we ons veerkrachtig en happy voelen.

Een goed rond-de-tafelgesprek

Iedere zondag lunchen we lekker samen. De lunch word door ons verzorgd en de kids zorgen voor een gezellige tafel (en het afruimen). Dit gezellige moment besteden we met elkaar door de afgelopen week te bespreken. Waar we dan het meest nieuwsgierig naar zijn, is hoe de ander zich heeft gevoeld. Thuis, op het werk of op school. Gaat en voelt alles nog goed in deze hectische tijden? Daarna informeren we elkaar kort over de invulling van de week die eraan zit te komen voor één ieder. Is er iets spannend op handen (toetsweken, inleveren schoolopdracht, klanten)? En dan het allermoeilijkste, maar het meest verbindende: de ander vragen om hulp? En de hulpvraag mag van alles zijn. Denk aan bijvoorbeeld:

Wil jij de was een keer van mij overnemen?

Extra overhoren van lesstof?

Extra knuffeltijd (ja, graag!)?

Zullen we samen warme choco doen?

Wil je een keer extra vroeg naar bed om samen alleen met elkaar te zijn?

Of, ik wil dan en dan, mijn eigen ding doen. Is dat ok?

Verhelderend om dan te horen wat de verschillende behoeften zijn van de mensen om mij heen.

Flexibiliteit

Hoe goed je dingen plant of wilt voorspellen, het gaat natuurlijk ook wel eens mis. Zucht…… Geef elkaar dan de ruimte en wees er voor elkaar. ‘Reserveer’ tijd voor elkaar en wees hier flexibel en geduldig in. Nu de thuisbasis zoveel prominente ruimte in ons leven neemt, is het goed om elkaar de ruimte te geven voor als het een keer niet volgens planning verloopt. Of totaal anders loopt dan verwacht. Wees zorgvuldig, geduldig en liefdevol elkaar.

Fun

Vraag ieder gezinslid om een activiteit te bedenken wat je kunt doen om samen plezier van te hebben. Dit hoeft echt niet veel tijd en geld te kosten. En als de kids een idee hebben, dan kun je ze helpen bij de uitvoering.

Dit hebben wij de afgelopen periode gedaan:

  • Spelletjesavond
  • Filmavond
  • Een gangendiner organiseren
  • En binnenkort staat er een (online) lachyogasessie gepland.


 

Ik hoop dat mijn blog je heeft geinspireerd.

 Haal jij het beste uit jouw leven? Of ben je je juist aan het worstelen?  

Gaat het allemaal op rolletjes? Super! Ik wens je al het goeds en ik hoop dat je anderen ook inspireert. Loopt het leven niet zoals jij wilt? En zou je graag met iemand willen sparren over de veranderingen die jij voor jezelf wenst? Dan ben ik beschikbaar voor jou.

Aan het strugglen met je persoonlijke problemen? 

En wil je een hier een effectieve oplossing voor vinden, maar weet je niet goed wat dat kan zijn? In Impressie-Empowersessie bied ik jou als een proessional een luisternd oor. Dat in de eerste instantie. Mocht je ook graag mijn deskundige advies willen en informatie willen over mijn aanbod dan zal ik je ook daarover infromeren. 

Ready het investeren in jezelf? 

Dit gesprek is gratis voor jou en vrijblijvend voor ons beide!

Ik geef toestemming om extra tips te ontvangen en op de hoogte te blijven van het aanbod.
Vergeving