1920* 500

Vergeven is mijn geschenk aan de ander. 

Loslaten en verder gaan, is mijn geschenk aan mezelf. 

Lukt het je niet om je verleden te verwerken?
Waardoor je niet lekker in je vel zit? 

Worstel je met jezelf door emotionele pijn

Heb je last van boosheid, verdriet en geeft dit jou stress

En weet je niet hoe om te gaan met je negatieve gedachten

Hoe zou het voor je zijn als je leert om je nare gedachten en gevoelens los te laten?

Kun jij je voorstellen dat je dan weer de rust en veiligheid kunt voelen waar je nu zo naar verlangt? 

If you focus on the hurt,
you will continue to suffer.
If you focus on the lesson,
you will continue to grow.

Het programma dat jouw helpt te Vergeven, Los te laten én door te gaan.

Ik heb 20+ jaar ervaring met het helpen van anderen met het herstellen van psycho-emotionele klachten. En meer dan 10 jaar ervaring met persoonlijke ontwikkelingsmethoden. Met mijn ervaring en vakkundige expertise bied ik je nu het 

unieke programma

'Van Slachtoffer naar Held©'. 

Vergeving Hypnose coaching

Wat betekent het wanneer je van 'Slachtoffer naar Held' transformeert?

  • Vergeven van de ander betekent verlossing van negatieve emoties.  En jezelf verwijderen van de pijn die de ander heeft veroorzaakt.
  • Door te vergeven, neem je afstand van negatieve emoties die je gedachten en emoties beïnvloeden. Als je deze verwijdert, maak je automatisch meer ruimte voor positieve gedachten en emoties in je leven. Zo neem je de regie over je gedachten en gevoelens terug.
  • Door je pijn los te laten, voel je je mentaal beter en verklein je de kansen op psychosomatische klachten.
  • Je maakt jezelf verantwoordelijk over hoe jij je voelt over jouw leven.
  • Vergeven is een krachtige, helende keuze. 
  • Negatieve emoties loslaten is een te trainen 'gedachten'-methode. En daardoor kun je dus ook je emoties leren in harmonie te brengen.
  • Vergeven betekent niet dat je de handeling dat is gedaan, goedkeurt. Maar dat je ernaar leert kijken zonder de emotionele pijn te voelen.
  • Het betekent ook niet dat je vergeet wat of wie jou pijn heeft gedaan, maar dat je de lessen uit het pijnverhaal haalt om persoonlijk groeien.
  • Vergeven betekent niet dat je naar en negatief gedrag pikt. Integendeel, je leert om in de toekomst jezelf tijdig te distantiëren van negativiteit.
  • Het maakt je persoonlijk sterk, doordat je inzicht krijgt over wat je hebt geleerd door je pijnverhaal. Je leert op een voor jou juiste manier je grenzen aangeven. Hiermee empower jijzelf en verklein je de kans aanzienlijk dat je dezelfde 'fouten’ maakt.
  • Losbreken van negatieve gedachten en emoties betekent niet dat je je pijn en verdriet ontkent, maar juist door de vergevingsmethode leert om die te helen.Dit wil ik!


500 * 500

Verleden niet kunnen verwerken

In de afgelopen jaren die ik met anderen werkte, bleek iedere keer weer dat oude pijn uit het (verre) verleden de oorzaak is van de emotionele pijn die ze nu hebben. En daar waren ze zich soms niet eens bewust van.

Mijn aanpak richt zich op het vergeven en loslaten van geconditioneerde negatieve gedachten en gevoelens, door ze niet meer te vermijden of weg te stoppen. Maar door juist te ontdekken welke les of geschenk, zoals ik het noem, deze voor je hebben. Want hoe harder jij je best doet om verder te gaan door over je pijn heen te stappen, het te vermijden of weg te drukken, hoe groter de negatieve impact het op jouw leven zal hebben, en jij jouw groei en geluk blijft saboteren. 


Yes, ik wil loslaten! 


Emotionele pijn

Ook ik heb mij jaren 'schuldig' gemaakt aan het focussen op problemen en oplossingen buiten mij en saboteerde daarmee mijn geluk. Door verlies en rouw was ik zo verlamd door de pijn dat ik geen verbinding met mezelf kon maken. In mijn poging om de pijn te overleven, was ik op zoek naar oplossingen buiten mij. De vlijmscherpe pijn door het verlies van mijn kind zorgde iedere keer voor een shockerende pijn waardoor ik het vermeed, er overheen stapte en het wegdrukte. Vermijden, er overheen stappen en wegdrukken, zijn vormen van aandacht geven aan je problemen. Dit kost je enorm veel energie en aandacht, waardoor de pijn sneller groter wordt. Een averechts resultaat dus!  

De gevolgen waren enorm voor mij. Ook voor mijn gezin. Ik kreeg allerlei psychosomatische klachten, oververmoeidheid, een negatief zelfbeeld en ik had last van stemmingswisselingen. 


Ik wilde verdergaan, en daarvoor moest ik het aangaan met mijn oude pijn. Ik ontdekte vele levensverrijkende lessen en ontving mijn geschenk. Ik kon weer onbelast verder groeien en geluk ervaren. Deze persoonlijke ervaring en mijn kennis en kunde heb ik samengebracht in mijn Vergevingsprogramma 'Van Slachtoffer naar Held'. Alle Vergevingsprogramma's heb ik samengesteld uit verschillende vergevingsmethoden en de officiële Sedona-loslaatmethode (moeiteloos loslaten).


'Van Slachtoffer naar Held' is een reis. Een transformerende reis, waarbij ik naast jou sta en de rol van mentor vervul. 

Een reis waarin jij jezelf heelt. Het is een vergevingsreis, waarbij het pad leidt naar jouw hart. 

Een weg waarin jij leert jouw kwetsbaarheid te koesteren, zodat jij jouw veerkracht vergroot in moeilijke tijden, in plaats van dat dit onzekerheid geeft.

Het is een pad van compassie. Door compassievol te zijn, leer je om zachtaardig en vriendelijk 'jezelf' te zijn. Want door zachtaardig naar jezelf te zijn, wordt jouw vriendelijkheid naar anderen pas écht. Je weet immers hoe liefde voelt. En als je jezelf ontdaan hebt van je ballast kun je ook pure en zuivere liefde geven. 

De reis is een ontdekkingsreis naar je ware unieke zelf. Het brengt je naar innerlijke wijsheid, die diep in jouw hart verborgen ligt. Een wijsheid die nu misschien bedolven ligt onder de pijn, boosheid en verdriet die je nu voelt. In deze reis leer je loslaten, het vergeven van de de ander én jezelf.  

Je leert meer over je ware zelf. En over alle potentie die je al in je hebt, en die door jou ontdekt wil worden. Door deze transformatie blijf je jezelf en houd je je goed aan jouw persoonlijke grenzen. 

Deze reis is een solitaire reis, maar wanneer je de bestemming bereikt, heb je een diepe verbinding gemaakt die jouw wereld en die van jouw naasten verrijkt. 

Deze reis begint bepakt met de ballast van het verleden. En eindigt met een onbezwaard gevoel in je nieuwe nu. 

De transformatie van slachtoffer naar held is een reis naar vrijheid voor hart en geest. 

Yes, ik wil loslaten

Wat zeggen anderen over het Vergevingsprogramma...

120*120

Gita 

Deelnemer

Ik raad dit iedereen aan die door het niet kunnen vergeven belemmeringen ervaart.

Ik vond de live dag zwaar en uiteindelijk verlossend. De methode die wordt gebruikt, de open en vertrouwelijke benadering stelde mij op mij gemak en ik voelde mij veilig. 

500 * 500

De gevolgen van het niet kunnen vergeven én niet kunnen loslaten van negatieve gedachten en emoties

Dat pijnlijke emoties direct negatieve consequenties hebben voor je fysieke en mentale gezondheid, is niets nieuws onder de zon. Er zijn verschillende wetenschappelijke studies uitgevoerd, waaruit blijkt hoe nadelig het is om wrok en (langdurige) boosheid te ervaren. Niet alleen je levenskwaliteit gaat er op achteruit. Ook je lichamelijke en mentale gesteldheid krijgen het behoorlijk te verduren. De aantallen gezondheidsklachten die meer worden en steeds sneller stijgen, liegen er niet om. Denk aan klachten, zoals:

 1. Psychische klachten.
 2. Stress.
 3. Psychosomatische klachten.
 4. Fysieke klachten.
 5. Langdurige haat en wrokgevoelens kunnen een risicofactor vormen voor hartklachten.
 6. Wanneer je problemen buiten jezelf legt, loop je meer risico op het ontstaan van ernstige chronische ziekten.
 7. Wanneer je je voorstellingen maakt van jezelf in een boze situatie, wordt er aantoonbaar verhoogde bloeddruk, spanning in spieren en negatieve reacties van je immuunsysteem gemeten.


Misschien is dit voldoende om je te overtuigen om vandaag nog te beslissen om te werken aan jouw verbitterde gevoelens.

En toch wil ik je ook laten weten, hoe waardevol het voor jouw leven zal zijn wanneer je wel pijnlijke emoties verwerkt én ze loslaat. Dit helpt je bij het:

 • Verminderen van depressieve gevoelens.
 • Vergroten van positieve gevoelens.
 • Verminderen van boosheid.
 • Vergroten van zingeving en spiritualiteit.
 • Vergroten van zelfvertrouwen.
 • Het helen en verdiepen van relaties.


Jouw leven en alles waar het mee samenhangt, zal een heuse metamorfose ondergaan als je kiest om te vergeven én los te laten. 

Ja, ik heb zeker interesse!


Wat zijn de resultaten?

120*120

Ruby

Deelnemer 

Superbedankt voor je positieve bijdrage in mijn ontwikkeling.

Dank je wel voor je tijd en moeite om je waardevolle oefeningen. En de inzichten die je deelt. Het heeft mij geholpen met het proces waarmee ik al bezig was. Supermooi van jou dit aan te bieden en je kennis te delen. 

120*120

Marie

Deelnemer

Ik voel de verbinding nu nog sterker met mezelf dan eerst, omdat ik mezelf ook heb vergeven voor door mij gemaakte of gedane misverstanden wat uiteindelijk ook een levenservaring is!

Ik had geen twijfel of aarzeling voordat ik begon.

De transformatie zit bij mij in het dieper willen ervaren hoe ik me voel bij het vergeven van mezelf, in mijn eigen reis.

Ik heb hulp nodig nodig bij het leren vergeven en loslaten

Zullen we samenwerken?

Ik zie emotionele pijn als één van de krachtigste mogelijkheden in het leven die ware persoonlijke groei kunnen realiseren.

Hoe naar en akelig de situatie in jouw leven ook is, ik geloof erin dat er een keerzijde is. Alles is het leven is nu éénmaal duaal. Het is een keuze om je negatieve ervaring om te keren en te transformeren in iets wat je empowert, je helpt in jouw kracht te staan, en je zo laat groeien dat je niet anders had kunnen leren. Dit is hoe het leven ons lessen brengt! 

Spreekt dit jou ook aan? En wil jij de lessen die het leven je heeft gegeven leren te gebruiken voor je groei, maar weet je niet goed hoe? En merk je dat je vaak de moed opgeeft, omdat het te pijnlijk voelt? 

Ik begrijp het helemaal, maar ik weet dat vergeving een oplossing is.

Door vergeving kun je stap voor stap, bewust, deze groei doorleven. 

De stappen, methoden en lessen voor vergeving heb ik samengevoegd in mijn Online Vergevingstraining die je gaan helpen om te stoppen met het voelen, denken en handelen als een slachttoffer. En te transformeren naar voelen, denken en handelen als een held!  

De lessen zullen je inzicht geven in jouw emotionele pijn en hoe je die nu eindelijk kunt omkeren. De reis van slachtoffer naar held is een bewustzijnstransformatie dat de belofte van groei en kracht in zich draagt. 

Deze online training draag ik dicht bij mijn hart, omdat ik mijn levenslessen en mijn jarenlange professionele ervaring als hulpverlener in dit programma met liefde heb samengeweven. Ik ben er mij als professional bewust van dat jij je nu in een kwetsbare situatie bevindt, maar ik bewonder je moed voor het zoeken van hulp. Vanuit een diep gevoel van waardering eer ik jouw verlangen naar heling en herstel. En heb ik naar mijn beste kunnen deze training speciaal voor jou samengesteld.

Ik ben ervan overtuigd dat dit een superwaardevolle en kwalitatieve training is, die ik jou aanbiedt als doorgewinterde professional.

Bindia Ramcharan

Hoe hebben Shannon en Peter de samenwerking mij mij ervaren?

120*120

Shannon

Deelnemer 

Mijn gevoel voordat we begonnen was een 5 en achteraf gaf ik mijn gevoel een 10!

Ik had mijn twijfels over de invulling van de hulp en wat het mij  zou opleveren. Ik heb een ontzettende goede ervaring gehad. Ik voelde me gehoord, begrepen, deels geheeld en geaccepteerd. Hierdoor is mijn investering absoluut de moeite waard. En ik raad het mijn vrienden en kennissen die worstelen met zichzelf ook aan.

120*120

Peter

Deelnemer

Ik voel mij meer mezelf en ook vrij om mezelf te mogen zijn met mijn verleden. Dat is nog steeds niet altijd gemakkelijk, maar ik heb van Bindia tools gekregen om ermee om te gaan. Zeer waardevol!

De vergevingssessie was een intense en heftige sessie. Dat had ik eigenlijk ook wel verwacht. Ik heb voordat de sessie begon zelfs nog getwijfeld of ik het door zou laten gaan, maar ik ben blij dat ik het toch heb doorgezet.

Vergeving is werken aan jezelf. Dat bleek. Kijken naar jouw eigen verantwoordelijkheid, jouw eigen bijdrage, jouw realiteit en die van de ander en daar had niemand anders mij beter bij kunnen helpen dan Bindia.

Ik heb eerder coaching en hypnose-sessies gehad, maar zo diep is nog niemand bij mij geweest, waardoor er ook veel naar boven kwam, waar ik mij tijdens en na de sessie pas écht van bewust werd. Oud zeer, schuld, schaamte, wrok. Bindia is een eerlijke, directe, liefdevolle coach. Ik raad dit iedereen aan, die rondloopt met negatieve emoties waar je niets meer mee kunt en waar boosheid, wrok, angst, schuld en schaamte een rol speelt. Vóór de sessie gaf ik mijn probleemsituatie het cijfer 3, ná de sessie een 8! 

Bindia Ramcharan
€ 297,-
147,-

De Online Vergevingstraining 


 • Je kunt meteen aan de slag met vergeven en loslaten van je negatieve gedachten. 
 • Volg het programma wanneer en waar het jou uitkomt. Hiervoor hoef je niet eens uit de deur.
 • Je krijgt toegang voor een heel jaar! 
 • In het online programma vind je video  en audiolessen, een opdrachtenboek,  prachtige inspirerende meditaties en visualisaties, en geluidbestanden om je te te ontspannen. 
 • Bespaar je zelf tijd én energie door een een uitgestippelde programma te volgen.
 • Een mooi en gelukkig leven is kostbaar, verspil het niet verder meer door negatieve gevoelens vast te houden.
500 * 500

Twijfel je nog?

In de methode van 'Slachtoffer naar Held' staat jouw emotionele, fysieke en spirituele groei centraal.

Deze is superwaardevol voor jou als je langdurig verbittering, boosheid of slachtofferschap, bijvoorbeeld door schuld of schaamte, voelt. En je dit nu éindelijk wilt loslaten, zodat je écht verder kunt gaan: 

  • Denk je vaker aan de negatieve situaties in je leven en de consequenties ervan, dan dat je aan de positieve dingen in het leven denkt?
  • Merk je bij jezelf op dat je fysiek ongemak ervaart, wanneer je aan een negatieve situatie wordt herinnerd?
  • Heb je het idee dat je een bepaalde negatieve situatie keer op keer overdenkt, naspeelt in je hoofd en dat je daar veel en vaak over piekert?
  • En wanneer je aan een negatieve situatie denkt, voel je dan steeds dezelfde emoties en zijn je gedachten onveranderd?
  • Vraag je je af of, wanneer je de ander vergeeft, dat je daarmee zegt dat je hun gedrag ook goedkeurt?
  • Vraag je je af waarom je aan jezelf moet werken, terwijl een ander jou kwaad heeft gedaan?
  • Vind je dat jij je moet blijven vasthouden aan je boosheid en verdrietig moet blijven, zodat de ander weet hoeveel pijn het jou heeft gedaan?
  • Denk je dat vergeven een teken van zwakheid is?
  • Merk je in je (nieuwe) relaties dat je oude emotionele pijn je tegenhoudt? Je de ander niet durft te vertrouwen? Of dat je jezelf probeert te beschermen tegen nog meer pijn en daarom er niet vol voor gaat?


  Wat zijn de redenen voor jou om niet los te laten? En sta je weleens stil bij wat dit jou kost?

Heb je nog vragen?

Vragen & Antwoorden Training "Van Slachtoffer naar Held'

Hoe werkt dit Online programma?

Nadat je het programma hebt aangeschaft ontvang je een email in jouw postvak. Hierin staat informatie hoe jij je kunt inloggen in mijn online leeromgeving (Happines Skool ). Zodra je ingelogd bent kun je meteen aan de slag. Of wanneer het jouw uitkomst. Zo simpel is het! Mocht je er niet uitkomen, dan help ik met het inloggen.

Wanneer krijg ik toegang tot de Online Vergevingstraining?

Meteen na het aanschaffen van de training. Heb jij je aangemeld voor het 1-op-1 traject dan krijg je na je traject toegang tot het Online Vergevingsprogramma.

Hoe lang heb ik toegang tot de Online Vergevingstraining?

Je krijgt 1 jaar toegang. Omdat je een tijdelijke periode toegang hebt, zal dit jou stimuleren om de training te starten en af te ronden. Dan zal dit niet de zoveelste training zijn die op de plank blijft liggen. Zonde van je aankoop! Kies je voor het 1-op-1 traject dan krijg je als bonus na je traject ook toegang tot het online programma.

Ik volg ook therapie? Past de Vergevingstraining daarnaast?

Ja, de Vergevingstraining is een complementair aanbod. Zeg maar een verdiepende aanvulling op je reguliere therapievorm. Als je wilt, kun je het natuurlijk overleggen met je behandelaar.

Tot wanneer geldt de korting?

De onlinde training is veel meer waard dan wat de investring die ik er voor vraag, namelijk 297,-. Echter wil ik anderen stimuleren om de stap om zichzelf verantwoordelijk te maken voor hun eigen geluk gemakkelijker maken. En bied ik tijdelijk de training aan voor, maar 97,-

Ik ben totaal niet technisch. Is een online programma wel iets voor mij?

Via je pc of laptop kun je gemakkelijk en snel inloggen. Verder heb ik de programma’s zo opgebouwd dat je met een paar klikken het hele programma gemakkelijk kunt doorlopen. En natuurlijk kun je mij een bericht sturen als je er niet uitkomt.

Heb jij verder nog vragen aan mij?

Mail dan gerust je vraag naar: mail@bindia.nl.