Hypnose

Verwijder met behulp van hypnotherapie
de oorzaken van jouw problemen
met wortel met en tak!

Wil jij gratis het E-Book 'Hypnose in het kort' ontvangen?


Yes, ik heb interesse!

Worstel je met problemen waarvan je de oorzaken niet eens weet? Laat staan dat je een oplossing kunt bedenken!

En wil je nu een doortastende oplossing voor je probleem die ook de oorzaken verwijdert? Kies dan voor hypnose voor een krachtige en duurzame oplossing.

BIndia Ramcharan

Hypnose

Wat is het? En hoe werkt het?

Hypnose en hypnotherapie

Wanneer je in hypnose bent dan ben je in een natuurlijke diepe ontspannen toestand van je geest. Hierdoor ervaar je een diep gevoel van ontspanning, terwijl je niet slaapt. Je kunt blijven horen, ruiken, voelen en proeven. 

Hypnose is een gemakkelijke methode waar je juist door je (geestelijk) intens te ontspannen, grote en impactvolle verandering kan maken. Met behulp van hypnotherapie leer jij de wereld anders te zien. En zal je jouw gedachten en emoties anders leren ervaren.  

Bij hypnotherapie gaan we uit van 4 delen van je geest. Jouw wijze van denken zeg maar.  De 4 delen noemen de normale bewustzijn, het onderbewustzijn, de autonome bewustzijn en de kritische factor. 

Het normale bewustzijn is het analytische kritisch deel dat jouw helpt om te analyseren, te rationaliseren, het bepaalt jouw wilskracht en slaat je tijdelijk herinnering op. Met behulp van je normale bewust neem jij je dagelijkse keuze. 

Het onderbewustzijn gaat met name over jouw lange termijn geheugen. Het is als het ware een opslagplaats van alle je herinneringen in jouw hele leven. Dus ook herinneringen die jij je niet meer voor de geest kan halen. Verder zijn hier ook je gewoonten, emoties en jouw natuurlijke gevoel om jezelf te beschermen of jezelf veilig te stellen opgeslagen.  

Autonome bewustzijn is het deel dat verantwoordelijk is voor de automatische lichaamsfuncties, en het immuunsysteem. 

De kritische factor bepaald welke nieuwe informatie die jij ontvangt wel of niet opgenomen wordt in jouw onderbewustzijn. 

Tijdens een hypnotherapiesessie help ik je om toegang te krijgen tot je onderbewustzijn. We gaan dan  in jouw (verre) verleden naar bewuste of onbewuste herinneringen zoeken die de oorzaak zijn van jouw probleem nu. Vervolgens help ik je de emoties die jij voelt bij de herinnering te neutraliseren. Je weet nu wat de oorzaak kan zijn van jouw problematischhe gevoel, maar deze ligt in het verleden en kun je niet meer veranderen. Voor nu is het belangrijk dat je ervaart om de gedachten en gevoelens die jij hebt bij je verleden als neutraal te ervaren, zodat ze  balast meer voor jouw zijn. 

Door de hypnose raak je  zo diep ontspannen dat de kritische factor in een pauze-stand raakt. En als deze in pauze-stand is, dan laat het nieuwe ideeën en emoties toe. Dit is een ideaal moment voor de hypnotherapeut om jou positieve ideeën en emoties door te geven. Doordat de kritische factor op pauze-stand staat kunnen nieuwe positieve ideeën en emoties  zich moeiteloos diep wortelen diep geworteld in jouw onderbewustzijn. het is dus vrijwel logisch dat de meeste zich na een hypnosessie verfrist en vernieuwt voelen.

Het gewenste resultaat ss na twee weken voelbaar en zichtbaar voor je. Hoewel hypnose direct gemak en ontspanning geeft, is het resultaat groot, omdat de werking van de hypnose na jouw sessie verder doorwerkt in jouw onderbewustzijn. Zo gemakkelijk kan het zijn.

Misschien denk je nu dat jouw probleem zo groot of ernstig is dat het niet gemakkelijk opgelost kan worden. Dan wil ik je attenderen op de kracht van het  brein, dat door de meesten van ons slechts voor een klein percentage gebruikt wordt dan wat het brein werkelijk kan. 

Ondanks het gemak en diepe ontspanning die je ervaart tijdens een sessie is hypnotherapie alles behalve een quick-fix. Net als bij alle therapieën dien je aandacht te houden voor het vasthouden aan je oplossing, zodat de impact van jouw hypnosesessie niet vervliegt. Ik adviseer als vervolg een mentoringstraject,  zodat de werking van de hypnosesessie onder mijn begeleiding zich verder kan ontwikkelen. En je zo een duurzame oplossing vindt die jijzelf kunt blijven toepassen.

Misvattingen over Hypnose

In hypnose kun je vast komen te raken in je verleden.

Als je gehypnotiseerd bent weet je niet meer wat je doet.
In hypnose verlies je alle controle over jezelf. 

De hypnotherapeut bepaalt of je de hypnotherapie wel of niet slaagt.

Als je gehypnotiseerd bent kun je niet liegen.

Ik wil details over hoe een hypnosesessie werkt

Lees hoe een hypnosesessie in zijn werking gaat.

Worstel je met hardnekkige problemen die ondanks alles wat je hebt geprobeerd niet opgelost krijgt? Neem dan Hypnotherapie eens serieus in overweging.  Het is een krachtige therapievorm die je helpt om snel en gemakkelijk jouw negatieve overtuigingen, gedachten en gevoelens voorgoed te doen verwijderen! 

Klik hier en geef toestemming om jou informatie te verzenden.
Bindia Ramcharan

Voor welke problemen en klachten kun je bij mij terecht?

Angstklachten

Blokkades opheffen

Concentratieproblemen

Depressieve klachten

Alcoholmisbruik

Examenvrees

Faalangst 

Negatief zelfbeeld

Paniekaanvallen

Slaapproblemen

Loslaten van ongezonde gewoonten

Stress

Woede en boosheid

Overspannenheid

Psychosomatische klachten

Slaapproblemen

Niet kunnen vergeven en loslaten

Schuld- en schaamtegevoel

Geen/onvoldoende zelfvertrouwen

Hulp bij Zelfonderzoek (ontdekken van je passie en je missie vinden)

Vergroot het effect van de  
hypnosessie door mentoringstraject

Veel mensen gaan gebukt onder negatieve gedachten en gevoelens. Gedachten door een naar verleden die hun nu en de toekomst blijven beïnvloeden. 

In een hypnosesessie ga je op zoek naar de oorzaak van bepaalde gedachten, gevoelens of gedrag. Nadat je inzicht hebt gekregen in de oorzaak én de gevolgen neutraliseert, is het de kunst om in je dagelijkse leven alert te zijn dat die negativiteit niet terugkeert.

Uit onderzoek blijkt dat een mens per dag gemiddeld 60.000 gedachten heeft. Ongeveer 90% van die gedachten zijn herhalingen van de dag ervoor. Bovendien is wel 80% van die gedachten negatief! Je brein is als het ware geconditioneerd door je gedachten. Het is als een spier die dagelijks wordt getraind en dus erg krachtig is geworden. Dit is de reden dat het niet gemakkelijk is om iets te veranderen in je leven. Ook al besef jij je heel goed dat je wilt veranderen, lukt dit niet zonder weerstand te voelen. En stel, dat je de keuze maakt, dan is de kans dat je tóch op je besluit terugkomt groot, wat jou verder zal frustreren. Het is dus belangrijk dat jij je gedachten op dagelijkse basis opnieuw conditioneert met positieve gedachten.

Maar dat je ook jezelf leert om  negatieve gedachten en emoties los te laten. Je brein zal gewoontegewijs protesteren. Een effectieve manier om jezelf nieuw positief gedrag te leren is dan ook om liefdevol naar jezelf te blijven kijken in dit gehele veranderingsproces. 

Ik bied twee varianten van mentoringstrajecten aan. Dit houdt in 1 hypnosesessie en 6 online sessies. 

Het eerste mentoringstraject is gebasseerd op de simpele maar krachtige loslaattechniek volgens de Sedona-methode. Het is een methode die je inzicht geeft in jouw natuurlijke kracht, waarmee je pijnlijke en negatieve gevoelens kunt loslaten. Deze methode is zeer effectief, omdat je het dagelijks, meteen en wanneer jij het nodig hebt, kunt toepassen. 

De tweede mentoringstraject is Compassiecoaching, gebaseerd om 

Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR). Het kernelement van deze coachingsmethode is Mindfulness. 

Vragen die anderen stellen:

Hoe laat je je angsten los? 

Hoe laat je iemand los van wie je houdt?
Hoe komt het dat je niet kunt loslaten?
Hoe kan ik negatieve gedachten over mijzelf en anderen loslaten?
Hoe laat ik gevoelens los?

Wil je liever een gesprek met mij om je vrijblijvend te laten informeren over wat nu het best bij jou past?

22+ jaar

Doorgewinterd en deskundige hulpverlener

Specialisme

Sinds 2019 gekwalificeerd Hypnotherapeut

Kwalificatie

Geregistreerd (alternatieve) therapeut

Hypnose

Hypnotherapeut met meer dan 22 jaar ervaring met psychosociale stress hulp én therapeutische expertise

In de vele jaren ervaring als hulpverlener heb ik de toepassing van reguliere therapieën van dichtbij gezien. Steeds meer mensen raken nieuwsgierig naar alternatieve therapieën, zoals hypnotherapie. De groeiende interesse, vind ik, is een goede ontwikkeling, omdat  er een groeiend aantal wetenschappelijk onderzoeken zijn die positief de werking van hypnotherapie constateren.  

Wat ik persoonlijk fascinerend vind aan hypnotherapie, is dat het een gemakkelijke vorm van zelfonderzoek is voor de cliënt, en dat op basis van ontspanning toegepast word. Door je heel diep te ontspannen, kun je een onderzoek doen in de diepste, en vergeten, lagen van je geest, waar de oorzaken van je problemen zich bevinden. Zo ontstaat er niet alleen begrip voor jezelf, maar de invloed van de oorzaken worden ook gestopt. En kun je zelfs oplossingen in je onbewuste kunt planten, zodat jouw oplossing ook jouw nieuwe manier van denken, voelen en handelen wordt. 

Is het evidence based? Voor mij wel, want ik heb grote negatieve denkpatronen doorbroken met behulp van hypnotherapie waar ik eerder ook reguliere (gespreks) therapie voor had. Mijn persoonlijke ervaring met reguliere therapie én hypnotherapie is voor mij het bewijs dat hypnotherapie werkt. En let op, ik schrijf reguliere therapie én hypnotherapie en niet of, of versus hypnotherapie. Ik ben namelijk overtuigd dat hypnotherapie een goede vorm van complementaire zorg is. 

Hypnose

Uniek traject op maat!  

Iedereen heeft problemen, maar ieder probleem heeft een unieke oplossing die bij jou past. Samen met jou stem ik een sessie of traject af die bij jou past. 

Hypnose

Gecertificeerd & geregistreerd! 

Mijn opleiding voor hypnotherapeut is gecertificeerd door het OHTC. Tevens ben ik als therapeut geregistreerd bij het Collectief Alternatief Therapeuten, en heb ik een BPWS (maatschappelijk werk) en SKJ registratie.

Hypnose

Persoonlijke aandacht! 

Ik vind het belangrijk dat jij de ruimte krijgt om te werken aan het vinden van een oplossing. Je kunt erop rekenen dat ik je een objectieve luisterend oor zal bieden. 

Hypnose compassie

Compassievol, empathisch en doortastend!

Ik vind het belangrijk dat je met een goed, en gelijkwaardig gevoel met mij kunt werken, zodat jij je open kunt stellen. Zo werken we samen aan een oplossing. 

Hypnose

Jij bent het waard! 

Zo vanzelfsprekend als dit klinkt, zo moeilijk is het voor veel mensen om goed voor zichzelf te zorgen. Het oplossen van jouw probleem betekent direct groei voor jou. En de beste investeringen die je kunt maken is in jouw groei. Het zal zijn waarde snel terugbetalen, let maar op. Als jij je goed voelt, komt het met de rest vanzelf goed. 

Hypnose

20+ Jaar ervaring!

Hoe kan ik (nog beter) helpen? Mijn gehele carrière heb ik deze vraag met alle liefde gesteld, want dit meest boeiende van mijn werk. Om mijn cliënten kwalitatief  hoogwaardig hulp te bieden blijf ik investeren in het ontwikkelen van mijzelf en hecht ik waarde aan het aanbieden van kwalitatieve zorg.  

800 x 600

Gecertificeerd Hypnotherapeut

Bindia Ramcharan

Geregistreerd professional

Persoonlijke, betrokken en kwalitatieve werkwijze

500 * 333

Gesprek, intake en voorgesprek

Ik vind het belangrijk dat jij je goed en veilig voelt tijdens een hypnosesessie. Daarvoor is het belangrijk dat we een goed klik samen hebben. En dat jij goed geïnformeerd bent. Daarom bied ik je een gratis consult- en intakegesprek aan. Het voorgesprek is een relevant onderdeel van de hypnosesessie. Naast het formulierwerk bouwen we aan onze vertrouwensrelatie die de impact van de hypnose enorm zal verhogen.

500 * 333

Vergroot de impact met  mentoringstraject

Hypnotherapie is geen tovertruc, het is juist een bewezen effectieve therapie die je helpt om inzicht te krijgen in jouw manier van denken en voelen. Wanneer een probleem langdurig is, en harnekkig,  dan is het mijn advies dat je naast je hypnosesessie(s) ook oefeningen doet die ik je in de metoringstraject leer.Voordelen van Hypnotherapie

 • Kies zelf jouw professionele hypnotherapeut (hebben we een goed klik samen?).
 • Vind een duurzaam oplossing voor je probleem!
 • Makkelijk, snel én krachtige werking!
 • Werkt vanuit je onderbewustzijn!
 • Leer de kracht van je brein kennen!
 • Vergroot je veerkracht en zelfvertrouwen.
 • Kortdurende therapievorm.
 • Geen langlopende praatsessies.
 • Geen wachtlijsten.
 • Vrijheid om op eigen initiatief je aan te melden (je hebt geen verwijsbrief nodig). 
 • Vrijheid om sessies te herhalen of nieuwe sessies aan te vragen.
 • Geen vastgelegde aanpak, maar een persoonlijk aanpak.
BIndia Ramcharan

Gratis gesprek

Zet vandaag nog een moedige stap én plan meteen je afspraak met mij!

Meld je nu aan!

Je geeft toestemming om jou informatie te versturen.

Ervaringen van anderen met hypnotherapie door Bindia 

Wat zei Raoel na zijn hypnosesessie?

"Ik ben tevreden over de investering. Ik had meer nodig dan alleen gesprekken met een hulpverlener. De hypnotherapie en mentoring hielpen mij bij het veranderen op een manier dat ik er vertrouwen in heb gekregen dat het duurzaam is. Het werken met Bindia vind ik fijn, omdat ik bij haar mezelf kan zijn. Ze toonde begrip en had geduld met mij. Ik voel mij nu goed en ik ga verder met mijn ontwikkeling. Mijn positieve resultaat was het investeren waard!”

Male icoon
Raoel
Wat zei Ilona over haar hypnosesessie?

"Mijn hulpvraag had betrekking op het gebrek aan vertrouwen in mezelf, waardoor ik de druk opvoer bij mijzelf. Ik wilde een keer hypnotherapie ervaren. De sessie was fijn, omdat je dingen kan waarnemen vanuit het onderbewuste. Bindia vind ik compassievol en een goed voorbereide hypnotherapeute."

120*120
Ilona

Meer over mijn aanbod voor jou

Tijdelijk in prijs verlaagd!

Hypnotherapie

399,-

277,- incl. Btw

 • De intake en introductiegesprek krijg je gratis
 • je krijgt 1 Live Hypnosesessie
 • In hypnose wordt de oorzaak van jouw probleem verwijdert
 • En in hypnose wordt de gewenste oplossing voor jou aan je onderbewuste overgedragen
 • Jij kunt je direct aanmelden.
 • Ik heb geen wachtlijst, dus kun je snel werken ana het vinden van een oplossing.
 • Extra mogelijkheid: vervolghypnosesessie tegen voordelig meerprijs. 
 • Ik bied de mogelijkheid voor een intensiever doortastend mentoringstraject. Interesse? Informeer bij mij

Let op!

De kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.
120*120

Linda 

"De Hypnotherapiesessies met Bindia hadden een intense impact op mij."

Ik voelde mij dichter bij mijzelf komen. De hypnotherapiesessies heb ik als emotioneel, heftig en positief ervaren. Ik voel mij op een goede manier kwetsbaar en puur. Ik heb geen beschermingsschilden meer.

De visualisatie heb ik als fijn en krachtig ervaren die ik gebruik om te ontspannen.

127 * 127

Staat jouw vraag hierbij? 

Hypnose

Hoe voelt het om in hypnose te zijn?

Hypnose voelt alsof je heel diep ontspannen bent. Je slaapt niet, en je bent je bewust van je omgeving. Je focus word tijdens een hypnose vergroot.

Vraag hoe snel werkt hypnose?

Meteen! De werking van hypnose is meteen, alhoewel je het effect na een week of twee door jouzelf of door anderen in je omgeving opgemerkt zal worden.

Hypnose, onderbewustzijn? Wat betekent het allemaal eigenlijk?

Ik begrijp je vragen. Goed dat je er nieuwsgierig naar bent! In mijn E-Book lees je veel antwoorden op jouw vragen. Zo kun je zelf bepalen of ik je kan helpen door middel van Hypnotherapie. Meld je aan voor en hypnose consult en ontvang gratis mijn E-Book.

Wat als ik niet in Hypnose kom?

In principe kan iedereen in een hypnose komen. De intake en het informatiegesprek gebruik ik om je ontvankelijk te maken voor hypnose en de hypnotische staat te verdiepen.

Wat is het verschil tussen hypnose en hypnotherapie?

Hypnose is een methode. Een hypnotherapeut past deze methode toe om je te helpen je probleem op te lossen. Deze vorm van toepassing van de methode door een hypnotherapeut noem je hypnotherapie.

Word hypnotherapie ingezet voor fysieke klachten of juist voor persoonlijke belemmeringen?

Voor beide. Mijn expertise ligt op dit moment bij het helpen van het oplossen van persoonlijke belemmeringen, emotionele pijn die je blokkeert, en voor het stimuleren van je persoonlijke ontwikkelingen. Denk aan problemen met negatief zelfbeeld, geen zelfvertrouwen, vergeven en loslaten, persoonlijke angsten enzovoorts.

Hoeveel hypnosesessies heb ik nodig?

Hypnotherapie is een therapeutisch methode om de problemen bij de wortel aan te pakken en te verwijderen. Daarom is het een krachtig en effectieve vorm van therapie. Vaak zijn 1 tot 3 sessies voldoende. Meestal staan problemen niet op zichzelf, en daarom is het goed om in een intakegesprek de problemen goed in kaart te brengen. Hierna stel ik je het aantal sessies voor. Je beslist uiteindelijk zelf hoeveel sessies je wilt.

Hoelang duurt een hypnotherapiesessie?

Ongeveer 2 uur. Hou rekening met een uitloop van een halfuur in verband met het rustig bijkomen en eventueel na bespreken.

Ik ben bang dat ik in het verleden blijf hangen?

Omdat je werkt met een deskundige hypnotherapeut ben je in goede handen. Ik verzorg al mijn sessies met aandacht en focus. Bij het afronden van de therapie wordt je naar een ‘wakkere’ toestand begeleid waardoor je prettig en helder voelt.

Stel, dat ik iets confronterend vind in mijn onderbewuste?

Alle antwoorden die jij vindt zijn goed én kunnen we mee werken. Het is jouw proces en jij houdt regie. Het komt vaak dat een ‘vergeten’ gebeurtenis de sleutel vormt voor een oplossing. Je kunt je hier dus gerust over voelen.

Stel dat ik mijn persoonlijke geheimen prijs geef in hypnose. Wat dan?

Ook in hypnose is het jouw keuze wat je wel of niet vertel. Uiteraard respecteer ik je keuze, en werken we met de informatie die jij wilt delen. Verder heb ik als geregistreerd professional geheimhoudingsplicht.

Ik heb geen focus, kan mij moeilijk ontspannen en of in slaapvallen? Kan ik dan wel in hypnose raken?

Ja, iedereen kan in hypnose (en doet dat ook). Bij bovengenoemde problemen kan hypnose juist heel helpen zijn.

Kan ik na een sessie zelfstandig reizen?

Ja, dat kan. Ik raad je aan in je agenda wel ruimte in te plannen zodat je na de sessie in alle rust verder kunt reizen met eigen vervoer of openbaar vervoer.

Ik krijg ook hulp van een (GGZ) therapeut en of maak ook gebruik van een medische behandeling?

Hypnotherapie is een uitstekende vorm van complementaire zog. Het is aan te raden om je keuze voor hypnotherapie te overleggen met je actuele therapeut en of arts.

Waarom wordt hypnotherapiesessie niet vergoed door een zorgverzekeraar?

De kosten van de hypnotherapiesessie worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Je aanmelding is dus een investering in jezelf, waar jij volledig achter moet staan en het jouw tijd, energie en geld moet geven. Al je persoonlijke investeringen zijn een aanduiding van wat jij in jouw leven waardevol vindt en of je vanwege die motivatie wel of niet graag in jezelf wilt investeren.

Heb je nog twijfels of hypnose jou kan helpen? Laat mij je dan adviseren bij het nemen van besluit. Plan dan nu een gesprek met mij!