Over mij

Bindia Ramcharan

De Krachtige & Empathische Empowermentor

Mijn missie-mantra:

'Lokah samaste sukhino bhavantu'.

Moge al wat leeft Gelukkig zijn én mogen al mijn Gedachten, Woorden én Daden bijdragen aan dat Geluk.

Ik geloof dat vrijheid voor ieder wezen de belangrijkste waarde is. En allemaal streven we hetzelfde na in alles wat we doen, namelijk jezelf gelukkig voelen. Hoe kan het dan nu zo zijn, dat we in een land wonen waar vrijheid en gelijkheid een groot goed zijn, waar veel welvaart is, waar zoveel hulp is, er tal van keuzes zijn, en er toch zoveel mensen alléén worstelen met hun verdriet, pijn, en nog zoveel andere negatieve emoties? En dat dit aantal met de dag groeit? 

In mijn ruim 22 jaar ervaring als hulpverlener heb ik honderden mensen geholpen hun psycosociale stress op te lossen en over hoe zij hun geluk kunnen vinden. En als je het dan vindt, hoe zorg je er dan voor dat het je niet (weer) ontglipt? Wat maakt jou gelukkig of ongelukkig? 

700 * 435

Vrijheid!

Als jong meisje had ik alleen maar durven dromen, dat ik een liefdevol en fijn leven zou kunnen creëren. Mij was namelijk anders geleerd. 

Ik ben in Groningen geboren als dochter van kersverse geïmmigreerde Surinaams-Hindoestaanse ouders. Mijn opvoeding bestond uit een mix van de Hindoereligie, -normen en -waarden en de Nederlandse normen en waarden. Vaak ging dit goed samen, maar er waren ook grote tegenstellingen. Zéker op het vlak van vrouw-zijn. Temeer ik dankbaar ben, dat ik als vrouw in een omgeving leef waar veel meer mogelijk is, dan dat ik in mijn jeugd heb geleerd. Inmiddels leef ik mijn leven volgens een eigen mix van spiritualiteit, cultuur en maatschappelijke normen en waarden. Die brengen mij wat mij het meest dierbaar is: mijn vrijheid!

700 x 435

Bindia Ramcharan

Mentor

'Not only did I survive.
I also created a beautiful life!' 

Verlaat je overleefmodus, kom uit je comfortzone, én betreed de magic-zone? Hoe? Claim jouw kracht!

Mijn expertise

In de rol van hulpverlener voel ik mij als een vis in het water. Dit is wat ik het liefst doe, met liefde, passie, zorgvuldigheid en professionaliteit. Ik ben mij er namelijk altijd erg bewust van dat ik met mensen, hun gedachten en emoties werk. Ik vind het dapper als je om hulp vraagt, want je bent één van de mensen die gelooft in groei, en dat waardeer ik. Daarnaast ben je ook kwetsbaar en daar ga ik respectvol mee om.

Na mijn studie (maatschappelijk werk en dienstverlening) heb ik met honderden mensen én groepen mogen werken. Mijn opleidingen, trainingen en uitéénlopende werkervaring hebben mijn carriere zo verrijkt en divers gemaakt, dat ik mij op het gebied van persoonlijke groei en ontwikkeling van alle markten thuis voel. En tegelijkertijd als doorgewinterde hulpverlener mij kan onderscheiden in de huidige markt van coaches en hulpverleners. 

 

  • Ik startte mijn carriere bij gemeenten en hielp mensen hun psycho-sociale klachten op te lossen, en balans te krijgen tussen privé en werk. 
  • Ik heb schuldhulpverleners gecoacht bij hun waardevolle, maar zware taak.
  • Ik heb patiënten met een chronische ziekte en hun naasten ondersteund met psycho-sociale therapeutische gesprekken.
  • Ik heb psycho-sociale therapeutische ondersteuningsgesprekken gevoerd met medewerkers in hun corporate werkomgeving.  
  • Jongeren, in behandeling in een Jeugd-GGZ kliniek, stalen mijn hart en ik gaf 17,5 jaar van bevlogenheid, energie en tijd met liefde als maatschappelijk werker in een multisdisciplinair team.
  • De bijzondere en krachtige werking van de geest heeft mij altijd geboeid. Waarom gaat de één anders om met een probleem? Hoe zit dat met gedachten, gevoelens en de werking van de geest. In mijn opleiding tot hypnotherapeut vond ik mijn vragen en pas ik deze therapie met succes bij verschillende problematiek toe.
  • Ik ben ook loslaatcoach, volgens de beroemde Sedona-methode,  waar ik als mentor help om oude emotionele pijn écht los te laten, veerkracht en zelfvertrouwen te vergroten.
  • Door mijn voorliefde voor (spirituele) methoden heb ik de afgelopen jaren mijn professionaliteit verrijkt met: Raja Yoga, Transcedente Meditatie, NLP-practitioner, zelfhulptrainingen, Trauma Informed Yoga,  Hatha Yoga, Yoga Nidra, Kriya Yoga en ademhalingstechnieken.
  • Verder zorg ik voor kwaliteitswaarborging door scholing en registratie bij beroepsorganisaties als BPWS, SKJ en CAT. 
120*120

Ruim tien jaar heb ik intensief met Bindia samengewerkt, zij is een integere en empathische hulpverleenster die de lat hoog legt, om het maximale te bereiken. Ik kan haar van harte aanbevelen!

Martine van der Laan (psychiater)

Jij bent uniek!

Iedereen is uniek. In het aanbod dat ik maak, streef ik ernaar om dit zo goed mogelijk met de deelnemers te laten matchen. In mijn werk staat mijn zielsmissie – het helpen om in je kracht te staan - centraal. Omdat ik écht overtuigd ben dat te veel mensen worstelen met negatieve gedachten en emoties, omdat ze nog niet ontdekt hebben dat ieder probleem een (verpakte) uitnodiging is om jezelf te ontdekken. Het ontdekken van unieke kwaliteiten en eigenschappen, waarmee je niet alleen jouw eigen leven, maar ook dat van anderen verrijkt. 


Omdat jij uniek bent, is de oplossing ook uniek en mijn aanpak op maat. Ik nodig je uit voor een kennismakingsgesprek, waar ik om te beginnen methode-onafhankelijk naar je luister en daarna jou eventueel een aanbod zal doen. Gaan we verder aan de slag met elkaar, dan begeleid ik je als mentor. Het verschil tussen een mentor en een coach is het gemakkelijkst zo te omschrijven, dat daar waar een coach je enthousiasmeert en adviseert om je probleem aan te pakken, zal een mentor je stap-voor-stap helpend bij de uitvoering je bijstaan. 


In de rol van mentor help ik je bij het aanboren van jouw verborgen talenten en oplossingen, die perfect zijn voor het realiseren van jouw oplossing. Ik sta naast je als mentor en ik help je bij het vinden van een voor jouw passend resultaat. 

In de afgelopen jaren heb ik met verschillende mensen mogen werken aan hun persoonlijke groei. Lees hier over hun ervaringen met mij.

testimonial

Lelita Bindraban 

Voorzitter Quality for Life foundation

Bindia is een vrouw die met geduld en liefde mensen benadert. Ze neemt je op een prachtige manier mee op reis in jezelf. Tijdens de Heart & Mindset Workshop heb ik pijn gevoeld en ook mooie intense ervaringen gehad. Door deze workshop zijn er deuren opengegaan voor mij en komen er steeds meer mensen op mijn pad die willen helpen met mijn missie, namelijk een warm en liefdevol thuis bouwen voor Dalit-kinderen in India. Bindia is zeer betrokken bij de medemens en denkt altijd mee hoe ik verder kan komen met de stichting. Ik voel me vereerd dat Bindia in mijn leven is. Dank je wel daarvoor.

Male icoon

Raoel

Ik ben tevreden over de investering in het traject! Ik had meer nodig dan alleen gesprekken met een hulpverlener. De hypnotherapie en coaching hielp mij bij het veranderen op een manier dat ik er vertrouwen in heb gekregen dat het duurzaam is. Het werken met Bindia en Perdiep vind ik fijn, omdat ik bij hun mezelf kan zijn. Ze toonden begrip en hadden geduld met mij. Ik voel mij nu goed en ik ga verder met mijn ontwikkeling. Mijn positieve resultaat was het investeren waard!”

120*120
Linda 

De Hypnotherapiesessies met Bindia hadden een intens impact op mij. Ik voelde mij dichterbij mijzelf komen. De hypnotherapiesessies heb ik als emotioneel, heftig en positief. Ik voel mij op een goed manier kwetsbaar en puur. Ik heb geen schilden meer.

De visualisatie heb ik als fijn en krachtig ervaren die ik gebruik om te ontspannen.

120*120

Shannon

Ik had mijn twijfels over de invulling van de hulp en wat het zou oplever. Mijn gevoel voordat we begonnen was een 5 en achteraf gaf ik mijn gevoel een 10.

Ik heb een ontzettende goede ervaring gehad. Ik voelde me gehoord, begrepen,, deels geheeld en geaccepteerd. Hierdoor is mijn investering absoluut de moeite waard. En ik raad het mijn vrienden en kennissen die worstelen met zichzelf ook aan.

Wat zei Deborah over haar sessie

120*120

Deborah 

"Met haar coaching heb ik dan ook resultaten geboekt, en kan ik verder daar waar ik vastliep."

Ik heb een coachingssessie gehad met Bindia en ik heb dit als zeer inspirerend ervaren. De manier waarop ze de verschillende laagdrempelige oefeningen doet, is heel professioneel. Het is duidelijk dat ze weet wat ze doet. Haar benadering is heel open en respectvol, waardoor ik mij meteen op mijn gemak voelde en mij kon openstellen om mij te laten coachen. Met haar coaching heb ik dan ook resultaten geboekt en kan ik verder daar waar ik vastliep. Ik doe nu dagelijks de oefeningen die Bindia mij heeft meegegeven en merk nog steeds duidelijk resultaat!

Heb je verder vragen aan mij, en ben je benieuwd of en hoe ik je kan helpen? Om te beginnen bied ik je graag  een luisterend oor aan. Dit is vrijblijvend, gratis, en omdat het online is hoef je niet eens de deur uit? Waar wacht je nog op?  

De eerste stap kan spannend en moeilijk zijn. Maar hulp vragen is altijd een stap in de goede richting! 

Ik geef toestemming om extra tips te ontvangen en op de hoogte te blijven van het aanbod.
Hypnose