Over mij

Bindia Ramcharan

Ik help je
helen van jouw
emotionele pijn 

700 * 435

Vrijheid!

Als jong meisje had ik alleen maar durven dromen dat ik een liefdevol en fijn leven zou kunnen creëren. Mij was namelijk anders geleerd. 

Ik ben in Groningen geboren als dochter van kersverse geëmigreerde Surinaams-Hindoestaanse ouders. Mijn opvoeding bestond uit een mix van de Hindoereligie, -normen en -waarden en  Nederlandse normen en waarden. Vaak ging dit wel goed samen, maar er waren ook grote tegenstellingen. Zéker op het vlak van vrouw-zijn. Temeer ik dankbaar ben dat ik in een omgeving leef waar veel meer mogelijk was dan dat ik in mijn jeugd heb geleerd. Inmiddels leef ik mijn leven volgens een eigen mix van spiritualiteit, cultuur en maatschappelijke normen en waarden. Die brengt mij wat mij het meest dierbaar is: mijn vrijheid!

700 x 435

Bindia Ramcharan

Mentor

Not only did I survived.
I created a beautiful life! 

Verlaat je overleefmodus, kom uit je comfortzone én betreed
de magic-zone! 

Ik geloof dat vrijheid voor ieder wezen de belangrijkste waarde is. En allemaal streven we hetzelfde na in alles wat we doen, namelijk jezelf gelukkig voelen. Hoe kan het dan nu zo zijn dat we in een land wonen waar vrijheid en gelijkheid een groot goed zijn, waar veel welvaart is, waar zoveel hulp is, er tal van keuzes zijn, er toch zoveel mensen alléén worstelen met hun verdriet, pijn, en nog zoveel meer negatieve emoties? En dat dit aantal met de dag groeit? 

In mijn ruim 20 jaar ervaring als hulpverlener heb ik honderden mensen gesproken over hoe zij hun geluk kunnen vinden. En als je het dan vindt, hoe zorg je ervoor dat het je niet (weer) ontglipt? Wat maakt jou gelukkig of ongelukkig? 

Ik besefte dat ik óók een gelukjager was. Ik had alle materiele zaken waar ik als jong meisje van droomde en ook dankbaar voor was. Maar zelfs het gevoel van dankbaarheid, leek betrekkelijk. Ik begon mij af te vragen, of mijn overtuiging dat geluk buiten mijzelf lag wel klopte.

De twijfel aan deze overtuiging zorgde ervoor dat ik al mijn andere overtuigingen onder een vergrootglas heb gelegd. En al gauw bleek dat mijn leven een opsomming was van allerlei zaken buiten mij om, waardoor ik mijzelf aardig verloren was. Kenmerkend voor mij was, dat ik al heel mijn leven bezig was problemen op te lossen. Als het niet mijn eigen probleem was, dan was het wel dat van een ander (meestal overigens). En ik had het ene probleem nog niet opgelost of het volgende probleem kondigde zich al weer aan. Ik verloor me in alles wat er buiten mij speelde. Na dit inzicht kon ik niet anders meer dan weer mezelf terugvinden, voordat ik mezelf voorgoed zou kwijtraken.

Er volgden jaren van verdieping in diverse vormen van zelfhulp, coaching, hypnotherapie, yoga, meditatie en spiritualiteit. Dit bracht mij tot mijzelf. En ik ontdekte mijn zielsmissie! Namelijk het helpen van mensen bij het helen van hun emotionele pijn. Dit stopt niet bij de mensheid, want alle wezens, en de aarde gaan mij aan het hart. Dit kan zweverig klinken, maar mijn werkwijze is allesbehalve abstract. Ik doe wat ik zeg, én zeg wat ik doe!

Jij bent uniek!

Iedereen is uniek. In het aanbod dat ik maak, streef ik ernaar om dit zo goed mogelijk met de deelnemers te laten matchen. In mijn werk staat mijn zielsmissie – het helpen helen van emotionele pijn – centraal. Omdat ik écht overtuigd ben dat te veel mensen worstelen met negatieve gedachten en emoties, omdat ze nog niet ontdekt hebben dat ieder probleem een (verpakte) uitnodiging is om jezelf te ontdekken. Het ontdekken van unieke kwaliteiten en eigenschappen, waarmee je niet alleen jouw eigen leven, maar ook dat van anderen verrijkt.

Omdat jij uniek bent, is de oplossing ook uniek en mijn aanpak op maat. In een traject begeleid ik je als mentor. In die rol help ik je bij het aanboren van jouw verborgen talenten en oplossingen, die perfect zijn voor het realiseren van jouw oplossing. Ik sta naast je als mentor en help je bij het vinden van een voor jouw passend resultaat. 

Ervaringen van anderen 

In de afgelopen jaren heb ik met verschillende mensen mogen werken aan hun persoonlijke groei. Lees hier over hun ervaring met mij.

testimonial

Lelita Bindraban 

Voorzitter Quality for Life foundation

Bindia is een vrouw die met geduld en liefde mensen benadert. Ze neemt je op een prachtige manier mee op reis in jezelf. Tijdens de Heart & Mindset Workshop heb ik pijn gevoeld en ook mooie intense ervaringen gehad. Door deze workshop zijn er deuren opengegaan voor mij en komen er steeds meer mensen op mijn pad die willen helpen met mijn missie, namelijk een warm en liefdevol thuis bouwen voor Dalit-kinderen in India. Bindia is zeer betrokken bij de medemens en denkt altijd mee hoe ik verder kan komen met de stichting. Ik voel me vereerd dat Bindia in mijn leven is. Dank je wel daarvoor.

Male icoon

Raoel

Ik ben tevreden over de investering in het traject! Ik had meer nodig dan alleen gesprekken met een hulpverlener. De hypnotherapie en coaching hielp mij bij het veranderen op een manier dat ik er vertrouwen in heb gekregen dat het duurzaam is. Het werken met Bindia en Perdiep vind ik fijn, omdat ik bij hun mezelf kan zijn. Ze toonden begrip en hadden geduld met mij. Ik voel mij nu goed en ik ga verder met mijn ontwikkeling. Mijn positieve resultaat was het investeren waard!”

120*120
Linda 

De Hypnotherapiesessies met Bindia hadden een intens impact op mij. Ik voelde mij dichterbij mijzelf komen. De hypnotherapiesessies heb ik als emotioneel, heftig en positief. Ik voel mij op een goed manier kwetsbaar en puur. Ik heb geen schilden meer.

De visualisatie heb ik als fijn en krachtig ervaren die ik gebruik om te ontspannen.

120*120

Shannon

Ik had mijn twijfels over de invulling van de hulp en wat het zou oplever. Mijn gevoel voordat we begonnen was een 5 en achteraf gaf ik mijn gevoel een 10.

Ik heb een ontzettende goede ervaring gehad. Ik voelde me gehoord, begrepen,, deels geheeld en geaccepteerd. Hierdoor is mijn investering absoluut de moeite waard. En ik raad het mijn vrienden en kennissen die worstelen met zichzelf ook aan.

Gratis voor Jou van Mij. Liefs, Bindia 

E-Books

Ben jij op zoek hoe jij je persoonlijke groei kan versnellen? Of ben jij in voor een persoonlijk transformatie? Lees dan mijn E-Books over hoe je échte veranderingen kan bewerkstellingen, de kracht hypnotherapie en het vergroten van je veerkracht. 

Inspiratie in je mail

Ik deel graag mijn ervaring en kennis op inspirerende wijze met jou. Ook stuur je dan als eerste mijn speciale aanbiedingen. Wil jij deze ontvangen?  

Mijn aanbod 

Homepage

Heart & Mindset Workshops

Dé workshop waarbij hart & hoofd in harmonie samen komen. Iedere keer met thema die jouw helpt je mooiste leven te creëerden.  

BIndia Ramcharan

Vergeving

Wat betekent vergeven? Het betekent dat jij de keuze wilt maken om niet meer te worstelen met negatieve gedachten en gevoelens over iemand, een voorval, of een situatie. Je wilt het loslaten, zodat je verder kunt gaan. En je eindelijk de rust hebt waar naar verlangt. En weer zorgeloos gelukkig kan genieten van je leven.  Bekijk hier nu één de Vergevingsprogramma's.

Empower YourSelf Training

Je zit niet lekker in je vel. Je merkt op dat je gedachten in herhaling vallen en steeds denkfouten maakt. Gedachten die jouw een negatief gevoel bezorgen terwijl ze niet op feiten gebaseerd zijn. En je hebt geen idee hoe je om kunt gaan met je negatieve gedachten en gevoel. Je voelt je belemmert en wilt nu wilt deze zelfsabotage stoppen en in je kracht gaan staan. Je kiest ervoor om jezelf te empoweren.

Wat zei Deborah over haar sessie

120*120

Deborah 

"Met haar coaching heb ik dan ook resultaten geboekt, en kan ik verder daar waar ik vastliep."

Ik heb een coachingssessie gehad met Bindia en ik heb dit als zeer inspirerend ervaren. De manier waarop ze de verschillende laagdrempelige oefeningen doet, is heel professioneel. Het is duidelijk dat ze weet wat ze doet. Haar benadering is heel open en respectvol, waardoor ik mij meteen op mijn gemak voelde en mij kon openstellen om mij te laten coachen. Met haar coaching heb ik dan ook resultaten geboekt en kan ik verder daar waar ik vastliep. Ik doe nu dagelijks de oefeningen die Bindia mij heeft meegegeven en merk nog steeds duidelijk resultaat!

Deskundigheid 

BIndia Ramcharan
Image description
Omni hypnotherapeut
Image description