Bindia Ramcharan

Rust in je hoofd door Mindfulness.
Mindfulness helpt je bij het in balans brengen van je hart, hoofd en je lichaam.

Wanneer je gedachten en emoties wilt leren beheersen, in plaats van dat ze jou overheersen.

Creëer geluk in je leven, door je emoties, gedachten en hoe jij je voelt in je lichaam in harmonie en eenvoud samen te brengen door Mindfulness.

Maak gratis kennis met  de Mindfulness Bodyscan-oefening

Rust in je hoofd?

Worstel jij hier ook  mee?

117*117

Geen rust in mijn hoofd

Voor jou is rust niet vanzelfsprekend. Vakanties, of een time-out, geven een ogenblik hoop, maar al gauw voel jij je overmand door je gedachten en gevoelens.

Bindia Ramcharan

Ik moet veel van mezelf

Hoe hard je ook werkt, er komt geen einde aan jouw 'to-do'-lijst. Hierdoor lukt het je niet om jezelf tijd en ontspanning te gunnen. De lat ligt hoog!
117*117

Ik pieker zoveel

Vanaf het moment dat jij je ogen opent, voel jij je overstromen door gedachten. De hele dag door tot vermoeiens toe. Je voelt je overweldigd door alles wat er op je afkomt.

117*117

Ik kan het niet

Je hebt de handdoek in de ring gegooid. Je kunt het niet, je wilt het niet en het hoeft allemaal niet meer. Je voelt je oververmoeid, leeg en geleefd.

117*117

Ik kan de stress niet meer aan

Al langere tijd kamp je met 'tegenwind'. Je hoofd en lichaam, alles geeft aan dat je op breken, of juist op ontploffen, staat. Je kunt de signalen niet blijven negeren, want dat gaat je te veel kosten.
117*117

Ik zorg slecht voor mezelf

Hoe goed jij ook voor anderen zorgt, je moet erkennen dat je niet aanwezig bent voor jezelf. Dit heeft zijn tol geëist, waardoor je nu allerlei psychische en lichamelijke klachten ervaart.

Mindfulness is bij uitstek een erkende vorm die zich bewezen heeft.

Want het helpt bij het verminderen en voorkomen van:

 1. Stress.
 2. Gepieker. 
 3. Angsten.
 4. Slechte nachtrust.
 5. Overheersende negatieve gedachten en gevoelens.
 6. Het gevoel van sterke weerstand tegen veranderingen.
 7. Fysieke en emotionele pijn.
 8. Conflictmijdend gedrag terwijl dat gevoel aan jou knaagt.
 9. Jouw (innerlijke) conflicten.
 10. Je worstelingen met verdriet, irritaties en boosheid.

Kies een keer voor jezelf, én merk het grote positieve verschil op alle vlakken in je leven!

Bindia Ramcharan, fulltime mama van 3 kids en ondernemend in 2 bedrijven.

Is er wel een oplossing?

Een kort voorstelrondje in het geval dat we elkaar nog niet hebben ontmoet.  Mijn naam is Bindia. En ik geloof erin dat je hardnekkige persoonlijke uitdagingen kunt leren oplossen door eerst rust en balans in jezelf te vinden.

In mijn 20+ jaren ervaring in de psychosociale zorg en klinische GGZ-zorg miste ik in de therapie- en hulpvormen de persoonlijke ruimte en rust die een ieder nodig heeft, voordat zij of hij het probleemoplossingsvermogen überhaupt kan inzetten. Tegelijkertijd zie ik dat mensen zo intensief bezig zijn het alledaagse leven het hoofd te bieden, dat ze weinig tot geen tijd hebben om aan zichzelf te werken. En hoe langer mensen niet aan zichzelf toekomen, hoe groter de schade.

Waar vind je nu een methode die jou helpen om jezelf te onderzoeken? En die jou helpen te herstellen door motiverende oefeningen die jij dagelijks toepast? En die ook nog eens niet al te veel tijd en energie kosten? 

Er was een periode dat mijn leven van de buitenkant verzorgd en gepland leek, maar in werkelijkheid voelde ik mij geleefd. Wat energie betreft, leefde ik van dag naar dag. En iedere keer dat ik een taak of doel van mijn lijst kon wegstrepen, vierde ik dat door mijzelf te belonen met een escape-moment. Denk aan een dagje welness, etentje of ander vermaak. Achteraf gezien weet ik dat er een 'dagje even tussenuit' natuurlijk niet op kan wegen tegen de dagen, maanden en jaren die ik uit balans was. 

Er waren verschillende momenten in mijn leven dat ik bewust de keuze maakte om rust en balans in mijn leven te brengen. Momenten in mijn leven die zo pijnlijk waren, dat ik wel moest veranderen. Ik noem deze mijn doorbraakmomenten.

Door deze momenten ging ik aan de slag met mijzelf. Als volleerde hulpverlener geloof ik dat ik beter en succesvoller anderen kan helpen, als ik zelf ook goed in mijn vel zit. 

De afgelopen jaren bestudeerde ik verschillende meditatievormen, visualisatievormen, yogastijlen, hypnose en Mindfulness. 

Ik krijg vaak de vraag: 'Hoe doe je dat? Al die verschillende uiteenlopende taken en rollen vervullen, zonder dat je uitgeput raakt'. Ik ben goudeerlijk als ik zeg, dat dit komt doordat ik dagelijks oefeningen doe om mijn mentale balans gezond te houden. Doordat ik dit iedere dag doe, kost het mij weinig moeite en tijd en is het effect groots voor mij. Ik heb iedere dag ook meteen resultaat en dat zie ik terug in mijn leven door een groeiende veerkracht in mijzelf. Maar zo wonderlijk is dat niet, toch? Zo gaat dat eigenlijk met alles wat je aandacht geeft. Waarom zou dat met je rust in je hoofd en je goed blijven voelen dan anders zijn? 

Mijn aanbod is gericht om je te helpen om in je kracht te komen. Mijn empowermenttrajecten hebben als doel om je kracht te (her)vinden, verder te ontwikkelen en daadwerkelijk in je leven te gebruiken.  Een mentoringstraject, in plaats van losse sessies, geeft mij de gelegenheid om methoden en oefeningen intensief over te dragen aan mijn cliënt, zodat zij of hij dit zelf integreert in haar of zijn leven. Zo haal je de meeste waarde uit een mentoringstraject dat daadwerkelijk verschil maakt in jouw leven.

De meeste mensen leven een intens en druk leven.  Mindfulness-coaching is een beproefde methode om uit je hoofd te zijn en je weer in je lichaam te voelen. De oefeningen die ik je in de Mindfulness-coaching leer toepassen helpen je op een fijne en rustige manier. En leer je om met aandacht te  ervaren wat er in je lichaam en geest gebeurt. Hierdoor zul jij je leven met meer aandacht gaan leven, in plaats van het gevoel te hebben dat jij je geleefd voelt. Andere grote voordelen zijn,  dat de oefeningen gemakkelijk te doen zijn, je ze zelf kunt leren toe te passen, en dat ze je dagelijks niet veel tijd kosten.

Bindia Ramcharan

Je wilt wel, maar je hebt geen idee hoe

Natuurlijk wil jij van je problemen af. Alleen heb je (nog) niet ontdekt hoe! De meeste problemen zijn niet opeens ontstaan en hebben een 'geschiedenis'. Dan kost het ook tijd om een weloverwogen keuze te maken over hoe jij je problemen kunt aanpakken. Graag denk ik in een gesprek met je mee over wat jij kunt doen om je probleem nu op te lossen.

Bindia Ramcharan

Onbekend maakt onbemind

Een methode die rust en balans als basis heeft, is misschien wel wennen voor je, als je gewend bent om hard en snel te werken. En zoveel mogelijk in zo weinig mogelijk tijd te doen. Zo zit de huidige wereld wel in elkaar. Vaak houd je dit niet lang vol, in ieder geval niet zonder schade aan je fysieke en mentale gezondheid. De wetenschap heeft bewezen dat Mindfulness jou helpt om rust en focus te  verkrijgen. Waardoor resultaten effectiever en duurzamer zijn. En dat dit goed is voor je lichamelijke en geestelijke gesteldheid.

Bindia Ramcharan

Praktisch, gemakkelijk en dat wat werkt

 Je hebt van alles al geprobeerd, maar helaas heb je geen gewenst resultaat. Nu ben je op zoek naar  een methode die je gemakkelijk zelf kunt toepassen, waardoor je het ook lang zult volhouden. De werking van Mindfulness wordt inmiddels ook door de wetenschap ondersteund en in praktijk gebracht bij uiteenlopende klachten en behandelingen.

Mindfulness helpt je om balans te krijgen in je leven. Door rust in je hoofd te krijgen, voel jij je weer in verbinding met je gevoel én je lichaam.

Ben je op zoek naar een toegankelijke manier om rust in je hoofd te krijgen? En wil je daar persoonlijke individuele begeleiding bij, zodat jij de verkregen handvatten meteen kunt toepassen in jouw leven? Dan heb ik een ideaal aanbod voor jou dat jou in jouw kracht zal zetten.

Het Mindfulness-mentoringstraject voor rust en balans in je hart, hoofd en lijf...

Bindia Ramcharan

Is het tijd voor échte verandering?

Wanneer jij jezelf bereid hebt gevonden om een Mindfulness-mentoringstraject te doen, zul je gauw merken dat er ook weerstand zal zijn. Dat is waar ik je te hulp zal schieten door je als mentor te coachen om door te gaan en je oefeningen vol te houden. Misschien heb je de ervaring dat je vaak wel goed start, maar dat je op een gegeven moment toch afhaakt. Waarom zou het dan nu wel lukken, vraag jij je nu misschien af? Ik zal jou als mentor helpen het maximale uit dit traject te halen. Je kunt erop rekenen dat ik jou op een compassievolle wijze zal helpen om je gemotiveerd de Mindfulness-oefeningen eigen te maken. 

Bindia Ramcharan

Meer focus, energie en positiviteit

Je gaat aan de slag met problemen waar je nu mee worstelt, en leert ook hoe je rust in je hoofd kunt krijgen en vasthouden, ondanks het verloop van je dag. Door middel van Mindfulness-oefeningen, gebaseerd om meditatie- en visualisatie-oefeningen en yogahoudingen, merk je dat de rust op alle vlakken in je leven groeit.

Bindia Ramcharan

Uit je hoofd en weer contact met je gevoel en je lijf

Gedurende de mentoring neem ik je mee in de technieken, waarmee jij je volledig open kunt stellen en je bewust kunt worden van je emoties en gedachten. Dit kan jou helpen om beter te luisteren naar je lichaam en om te zien wat het nodig heeft om in balans te blijven.

Bindia Ramcharan

Verandering kost tijd

Mindfulness zal je op een 'mindful' wijze helpen veranderen. Dit betekent dus dat het proces in rust zal verlopen. Mindfulness is geen 'instant-oplossing' die met een enkele keer in een korte periode jou gaat helpen om verbinding te maken en vast te houden tussen je hart, hoofd en lichaam. Mindfulness is een zelfhulpmethode die je voor het beste resultaat volledig dient te omarmen en als het ware te belichamen. Al gauw zul je dan het resultaat opmerken. En zul je concluderen dat dit traject één van jouw beste keuzes in jouw leven is. 

Je verbetert je fysieke, mentale én emotionele gezondheid in een korte tijd. Hierdoor voel jij je weer sterk en gezond, en kun jij dat wat je écht leuk vindt vol energie doen.

Na het deelnemen aan het Mindfulness-mentoringstraject ... 

Homepage

Voel jij je relaxter

Je leert hoe jij je gemakkelijker en beter kunt ontspannen, Hierdoor voel jij je lekker in je vel en in je hoofd!

Homepage

Heb je meer regie

Je leert om meer invloed te hebben op negatieve gevoelens en gedachten waar je mee worstelt, doordat je leert jezelf er minder mee te identificeren. Hierdoor zul stressvolle situaties en ingrijpende veranderingen met veerkracht kunnen aangaan.

Homepage

Kun je loslaten

Je leert los te laten wat jou niet (meer) dient door te accepteren wat je niet kunt veranderen. En je leert om te gaan met gevoelens van weerstand.

Homepage

Ben je meer jezelf

Doordat jij meer ontspannen bent en meer focus hebt, zul je opmerken dat je natuurlijke, persoonlijke, positieve eigenschappen meer de ruimte krijgen. Er is meer ruimte voor creativiteit in je leven.

Homepage

Voel jij je beter

Door bewuster te worden van je lijf kun je lichamelijke klachten als minder belastend ervaren. En leer je om beter om te gaan met pijnklachten en beperkingen.

Homepage

Ben je vriendelijker

Leer hoe je met mildheid en compassie naar jezelf kunt kijken. En leer beter voor jezelf te zorgen, zonder dat je het gevoel hebt een ander te kort te doen, of tot last te zijn. Leer keuzes te maken die goed voor jou en jouw omgeving zijn!


Bindia Ramcharan
Totale waarde: 1297,00
Tijdelijks slechts €1047,-

Stap voor stap van hoofd naar hart met de Online Mindfulness-coaching

Wat houdt de Online Mindfulness-coaching in?


 • Gratis intakegesprek.  (t.w.v. 97,00)
 • 8 Live online Mindfulness-coachingssessies van een uur.
 • 1-op-1 Aandacht en begeleiding.
 • BONUS : Audio van de uitgebreide 'Bodyscan-oefening' + E-Book.  (t.w.v. 77 EUR)
 • BONUS : Audio van de korte 'Bodyscan-oefening' + E-Book (t.w.v. 47 EUR)
 • Let op: beslis je snel in een gesprek met mij dat jij dit wilt, dan krijg je een extra korting!

Heb je een voorkeur voor een live mentoringstraject?

Bindia Ramcharan
Totale waarde: 1797,00
Nu tijdelijk slechts: €1297,-

Live Mindfulness-coaching.

In 8 stappen naar meer balans in je leven.

Wat kun je verwachten van de live Mindfulness-coaching?


 • Gratis intakegesprek.  (t.w.v. 97,00)
 • 8 live Mindfulness-coachingssessies van een uur op locatie (Rotterdam).
 • 1-op-1 Aandacht en begeleiding.
 • BONUS : Audio van de uitgebreide 'Bodyscan-oefening' + E-Book.  (t.w.v. 77 EUR)
 • BONUS : Audio van de korte 'Bodyscan-oefening' + E-Book. (t.w.v. 47  EUR)
 • Let op: beslis je snel in een gesprek met mij dat je dit wilt, dan krijg je een extra korting!
Bindia Ramcharan

Investeren in jezelf is dubbel en dwars waard!

 • Jouw investering bestaat uit tijd, energie en je eigen geld*. Dit leidt tot commitment en resultaat!
 • Mindfulness -coaching heeft ook een groot en positief effect op het verkrijgen van een balans tussen privé-  & werkleven. Informeer bij je werkgever of deze jou wil helpen bij het maken van (een deel) van de investering.
 • Er is de mogelijkheid om in 2 termijnen te betalen. 


*De kosten komen niet in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar.Mindfulness vergroot jouw veerkracht en weerbaarheid


 • Je voelt je prikkelbaar, en je bent vaak snel geïrriteerd.
 • Je hebt geen of weinig geduld met jezelf en met anderen.
 • Je heb niet eens de energie meer voor leuke dingen. Het enige dat jij wilt, is slapen.
 • Maar als je in bed ligt, dan kom je met moeite in slaap, of lukt het niet om door te slapen.
 • En pieker je veel.
 • Je voelt je moe en lusteloos.
 • Je ervaart veel stress en spanning.
 • Je lichaam voelt stijf en gespannen aan.
 • Je hebt nergens écht aandacht voor, omdat jij je niet kunt focussen.
 • Ook heb je concentratieproblemen op je werk.
 • Je reageert vaak vanuit de automatische piloot, waardoor jij je geleefd voelt.
 • Je legt de lat (te) hoog voor jezelf.
 • Je voelt fysieke en lichamelijke pijn, waar je niet zoveel tegen kunt doen.
 • Je wilt verandering, maar je weet niet waar je moet beginnen.

Wil je geen tijd meer verliezen aan uitstelgedrag, maar meteen informatie van een professional? Plan dan meteen een gesprek met mij!